Avrupa Direnişler Meclisi Kimdir?

Avrupa’nın bir çok noktasında oturum hakları için direnişler yapılıyor. Almanya’da, Avusturya’da, Belçika’da, Fransa ve İngiltere’de. Tamamı oturum hakları için olduğu bilinen direnişlerin direnenleri, oturum haklarını isterken başka şeylerden bahsediyorlar. Hepsi düşünce özgürlüğünden bahsediyor. “Düşünce özgürlüğümüzü kısıtlamaya, düşüncelerimizden dolayı cezalandırılmak isteniyoruz” diyorlar.
Devrimcilikten bahsediyorlar. “Devrimcilik yapmak suç değil görevdir” diyorlar. “Devrimci olduğumuz için oturum hakkımızı  tehdit ve şantaj aracı olarak kullanıyorlar” diyorlar.

Hepsinin kendince farklı nedenleri olsa da özü aynı: Düşünceleri ile yaşamak istediklerinden, devrimci olduklarından dolayı cezalandırılmak isteniyorlar.
Ortak sloganlarının en çarpıcı olanı ve herkesin üzerinde durup kendisini de ilgilendirdiğini düşünmesi gereken sloganları ise:

 HİÇ BİR HAK BİR DİĞER HAKKIN KULLANILMASINI ENGELLEMEK İÇİN ŞANTAJ ARACI YAPILAMAZ.

Ve tabii ki hepsinin ortak sloganı:

OTURUM HAKKIMIZI İSTİYORUZ.

Bu ortak talepleri ile tek ses olmak ve seslerini daha güçlü çıkartmak için Avrupa Direnişler Meclisi olarak hareket ediyorlar. Ortak taleplerde birleşiyorlar. Uğradıkları saldırılar saçma, kendi hukuklarına aykırı  gerekçeler ile yapılıyor. Örneğin Grup Yorum konseri çalışmalarına katılmak gibi gerekçeler bunlar. Ama kendi kanunlarında konser düzenlemek yasak değil. 

Grup Yorum konseri düzenledikleri için de hakları gaspedilen Avrupa Direnişler Meclisi direnenleri Grup Yorum ile dayanışmak için 20-21-22 mayıs tarihinde 3 günlük açlık grevi yaptılar.

“Avrupa Direnişler Meclisi Avrupa devletlerinin merkezi saldırısı olan oturum hakkı gaspına karşı direnişlerin de merkezileşmesini ihtiyaç haline getirmiştir” diyor bir direnen. Ve ortak açıklamalara imza atıp ortak eylemler yapıyorlar.

Kızıl önlükleri ile Avrupa’da da direnme geleneği yaratan direnenler meclisi hergün sosyal medya üzerinden canlı yayın ile taleplerini ve haklılıklarını anlatıyorlar.

Direnenler Meclisi Direnenleri:

Almanya Düsseldorf Çadırı’ndan    :     İlker Şahin, Deniz  Yıldız, Haydar Demiray, Hasan Hüseyin Köse ve Mesut Demirel

Almanya Hamburg’tan                     :   Musa Aşoğlu ve Erdal Gökoğlu’na özgürlük çadırı

Belçika’dan                                         :     Cahit Zorel

Fransa’dan                                          :     Veli Yatı ve Zehra Kurtay

İngiltere Direniş Çadırı’ndan           :     Çağrı Güler      

          

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.