Katil İsrail, Gazze’de bombaladığı bölgelerdeki halka “git” dediği bölgeleri vurdu

CNN International’ın uydu görüntüleri ve yerel basına dayanarak yaptığı araştırmaya göre, katliamcı İsrail ordusu Gazze’de bombardımandan kaçmaları için halkın gitmesini istediği yerlere en az üç saldırı düzenledi.

Sözde ateşkesin bitmesinin ardından siyonist işgalci İsrail katliamlarına devam etti. Bu katliamını ahlaksızlığını sürdürerek gerçekleştiriyor. Her gün her dakika işlediği insanlı suçlarına yenilerini ekliyor.

Halka “bombardımandan korunmak için şu bölgeye gidin” deyip o bölgeyi bombalamak artık katliamcılıkta sınır tanımamanın açık ifadesidir.

Katliamcı İsrail ordusu (IDF), 1 Aralık tarihinde 623 bloğa böldüğü bir Gazze haritası yayınlamış, bu haritada ordunun vuracağı ve bölgedeki halkın gitmesi istenen yerler işaretlenmişti. Bu harita, Gazze Şeridi’ne havadan atılan broşürlerin üzerinde kare kod ile çevrimiçi olarak erişilebilecek şekilde paylaşılmıştı. IDF, bu haritayı Gazze halkının “güvenliğini, canını ve ailelerinin canını korumanın güvenli bir yolu” olarak nitelendirmişti. Gazze halkından ‘ordunun pek çok yayın organı tarafından da paylaşılan direktiflerini’ takip ederken bu haritayı dikkate alması ve kontrol etmesi istenmişti.

Ne var ki, yönlendirilen bölgeler de bombalandı, halk katledildi.

Emperyalizmin beslemesi işgalci İsrail’in hiç bir sözüne güven olmayacağı Filistin halkının tek çaresinin işgalciyi topraklarından söküp atana kadar savaşmaktan başka seçeneği olmadığı her yaşanan ile daha açık görülüyor…

Sosyal ağlarda paylaşın