Kapılar bu sefer Yalova’da işaretlendi

Yalova’da Alevilere ait 5 eve çarpı işareti konularak duvarlarına “Alevi” yazıldı.

Yalova’nın Bağlarbaşı Mahallesi’nde oturan beş Alevi aile, evlerine çarpı işareti çizilerek hedef gösterildi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, evlerin duvarlarına “Alevi” yazdı.

Evi işaretlenenlerden birinin “Dede” olduğu öğrenildi.

Artık ülkemizin bir çok şehrinde rastlanılır oldu kapı işaretlemeleri. İzmir, Malatya, Adıyaman… Şimdi de Yalova.

Ülkemizin tarihinin en kanlı katliamlarından biri olan Maraş katliamının öncesinde kapıların işaretlenmesi hala akıllardadır. Artık faşizmin alevi düşmanlığını sembolize eden en alçak yöntemlerinin başındadır kapı işaretlemesi.  Amaç bellidir: Alevi – sunî düşmanlığı yaratmak. Kapıları işaretleyenler de bu gerçeğin bilincindedir kapıları işaretlenenler de. Halkın birlik olmasının önüne geçmek için düşmanlık yaratır faşizm. Güçsüzlüğü, sürekli olarak halk saflarında ayrışmalar, yapay düşmanlıklar yarattırır faşizme.

AKP faşizmi ülke tarihinde ender rastlanır bir yönetememe krizi içindedir. Bu kriz AKP’yi her türlü aşağılık yöntemlere başvurmaya götürüyor. Kapı işaretlemelerinin sorumlusu AKP faşizmidir. AKP faşizmi halk arasında oluşabilecek her türlü yapay düşmanlığa ihtiyacı vardır. Ancak bu o kadar da kolay değildir. Çünkü halkın birleşmek için o kadar güçlü sebepleri vardır ki; açlık, yoksulluk, adaletsizlik gibi,  yaratılmak istenen düşmanlıklar asla hayat bulmaz.

Sosyal ağlarda paylaşın