Kanada’da uyuşturucu madde taşımak serbest

Kanada’nın British Columbia eyaletinde 30 ocak tarihinden itibaren 3 yıl boyunca geçerli olmak üzere 2.5 grama kadar uyuşturucu madde taşımak serbestleştirildi. Kanada’da artık kokain, eroin ve morfin gibi uyuşturucu maddeler 2.5 gram taşınabilecek.

Yasak olduğunda dahi hiç bir şekilde yaygınlaşmasına engel olmayan emperyalist devletlere uyuşturucunun yaygınlaşma hızı yetmemiş olacak ki yasa üzerine yasalar çıkartıyorlar. Uyuşturucuyu daha fazla yaygın hale getirmek için her yolu deniyorlar.

Dünyada uyuşturucu kullanımı artık resmi rakamlara göre yüz milyonlarla ifade ediliyor. Uyuşturucu pazarında çeteler savaşlarında ölen insan sayısı yılda onbinlerce. 2020 yılında dünya genelinde (resmi rakamlarla) uyuşturucudan kaynaklı 585 bin kişi öldü. Emperyalist devletler uyuşturucunun yaygınlaşması için her yola başvurduğu dünyamızda bu sayının 2022’de azalması mümkün değil. Her şekilde 100 binlerce insanın ölüyor ve emperyalist devletler büyük bir utanmazlık ve düşmanlıkla uyuşturucuyu serbestleştiriyor.

Evet Kanada’da 2.5 gram eroin, kokain, morfin… serbest.

Kanada devletinin taşınmasını serbest ettiği 2,5 gram, tek seferde alındığında bir insanın ölümüne yetecek miktardır.

Bakın Kanada devletinin serbest hale getirdiği uyuşturucular nelermiş:

Eroin: Eroin (veya “diasetilmorfin” veya “diamorfin”), öforik etkilerinden ötürü uyuşturucu olarak kullanılan kimyasallardan biridir. Eroinin etkileri çok hızlı bir şekilde başlar ve saatlerce sürebilir.[1] Tipik olarak damara enjekte edilen ama solunarak, burna çekerek veya sigara gibi içerek de vücuda alınabilen eroin, bağımlılığından kurtulması en zor uyuşturuculardandır.

Morfin: Narkotik bir ilaçtır, tıbbi amaçların dışında kullanıldığında tehlikeli bir uyuşturcudur. Ve tekrarlayan uygulamalarda fiziksel bağımlılık, psişik bağımlılık ve tolerans gelişir. Uzun süreli kullanımlardan sonra ilacın aniden kesilmesi yoksunluk sendromuna neden olur.

Kokain: En yaygın uyuşturucu maddelerdendir. Düzenli olarak bu uyuşturucuyu kullandıktan sonra bağımlı hale gelinir. Bağımlı hale gelince kokaini bırakmak neredeyse imkânsızdır.

Sosyal ağlarda paylaşın