Kaftancıoğlu: “Kürt Sorunu Çok Kısa Sürede Çözülebilir” ???

Mahir Kılıç’ın işe geri alınması sorununu çözemeyen, çözmeyen Canan Kaftancıoğlu, Kürt sorunu gibi Cumhuriyet tarihi boyunca devam edegelen sorunu çok kısa sürede çözebileceğini iddia etti.

Pes doğrusu!

Yerel seçimlerdeki işbirliğini ‘Demokrasi İttifakı’ diye niteleyen CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, “Bu yan yana durabilme hali, elbette Kürt sorunu gibi birçok sorunun çözümüne de vesile olacaktır” dedi.  Devamında ise “Parlamentoda kurulacak heyet, komisyon, adına ne dersek diyelim, dışarıda vatandaşlarla, sivil toplum örgütleriyle, ‘akil’ ya da farklı yapılarla bir araya gelip, orada bir irade konulduğunda rahatlıkla çözülebilecek bir sorundur.”

Kaftancıoğlu yeni bir anayasanın da tesis edilmesi gerektiğini ifade etti.

Merak ediyoruz, acaba bu söylediklerini acaba ilk kendisinin mi söylediğini zannediyor sayın İstanbul İl Başkanı.

Cumhuriyet ilanından bugüne yok sayılan, inkar ve imha edilmeye çalışılan kürt halkı, verdiği mücadele sonucunda yok edilemeyeceğini, inkar edilemeyeceğini ispatlamış bir halktır. Baskı, inkar,  ve asimilasyon politikalarından asla vazgeçmeyen faşizm dönem dönem kürt halkına çektirdiği acılara son vereceği havası yaratarak kürt halkını pasifize etmeye, kendi politikalarına yedeklemeye çalışır. Bu konuda ciddi başarılar(!) da elde etmiştir. Ancak faşizm kürt sorununu çözemez, çözmez. Kürt sorunun çözümü faşizm sorunu ile birlikte ele alınır. Faşizm yerle bir edilmeden kürt sorununu çözeceğini iddia eden kim olursa olsun yalan söylüyordur. Bu kesin.

Ancak bu yalanı söyleyen, Canan Kaftancıoğlu gibi çok kolay çözülebilecek bir sorunu çözme iradesi gösteremeyen, göstermeyen biri olunca biraz komik oluyor.

Tamam belli ki kürt oylarına talip oldunuz ama  bari bu kadar komik olmayın Canan hanım. Siz önce bir tek işçinin sorununu çözün. Direnişine son vermesi için verdiğiniz sözleri yerine getirin.  Mahir Kılıç’ın işini geri verin hele…  sonrası düşünülür…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.