AKP’nin Bitmeyen Grup Yorum Tahammülsüzlüğü: Yine Saldırdılar

İstanbul Sarıgazi’de dün polis yığınak yaptı. Tomalar, zırhlı araçlar ile gören silahlı bir grup ile çatışmaya gidiyorlar zanneder. Aslında bir Gruba saldırmaya gidiyorlardı ama grup elemanlarının ellerindeki silahlar için bu kadar yığınak yapmalarına gerek yoktu. Zira  ellerinde bulunan silah sadece müzik aletleriydi.

İstanbul Sancaktepe Sarıgazi’de yapılacak Grup Yorum konseri öncesi, polis konsere gelenlere saldırdı. Halk, ‘Grup yorum halktır susturulamaz’ sloganlarıyla tepki gösterdi.

Konser öncesi Sarıgazi’yi abluka altına alan polis TOMA ve akrep araçlarıyla halkı taciz etti. Konser alanına gelen halka sert şekilde saldıran polis plastik mermi kullandı.

Konser öncesinde ilçeye çok sayıda TOMA ve akrep sevk edildi. Konserin yapılacağı salonun önünde onlarca polis konseri engellemek için nöbet tuttu. 4 kişiyi gözaltına aldı.

İşkence ile gözaltına alınanlar: Alican Toptaş, Timur Toptaş, Hüseyin Avcı ve Ali Naki Özdemir. Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlar, Alican Toptaş’ın bayılana kadar dövülerek gözaltına alındığını söyledi.

Hızını alamayan polis   gün boyunca Sarıgazi’yi abluka altına aldı kafeleri kontrol ederek, GBT yaptı. 

 Evet belki benzer sayıda bir silahlı çete ile çatışmaya gitseler bu kadar yığınak yapmazlardı.  Çok açık ki AKP faşizmi Grup Yorum’un müziğinden korkuyor. Ve bu korku Grup Yorum ile ilgili her şeye tahammülsüz ediyor AKP faşizmini. Kırmızı görmüş boğa gibi Grup Yorum’un isminin geçtiği herşeye saldırtıyor tasmalı polislerini.

Yıllardır hiç bir dönem baskı eksik olmamıştır Grup Yorum’a. Ancak  iki yıl içerisinde denenmedik hiçbir şey kalmamasına rağmen susturabilmek bir yana konser sayılarının ve besteledikleri parçaların artması faşizmi ama özellikle Süleyman Soysuz’u kudurttu.  Dizginsizce saldırılarına rağmen hala konser yapabiliyor olmaları belli ki Süleyman Soysuz ve onun polisini delirtiyor ve ne yapacaklarını şaşırtır hale getiriyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.