Kadrolu Devlet Tanığı: “Sanrılar Görüyorum, Tanıklığımı Dikkate Almayın”

HHB ‘li avukatların  159 yıllık hapis cezası da dahil birçok dava sonucuna etki etmiş olan, 100’den fazla davanın tanığı İ.Ö.’nün avukatı Yargıtay’a verdiği dilekçede, psikolojik sorunlar yaşayan İ.Ö.’nün beyanıyla karar verilemeyeceğini ifade etti.

Tutuklu avukatlar Timtik ile Ünsal açlık grevlerini ölüm orucuna ...

Avukatı Yağız Yıldız’ın, İ.Ö.’nün de yargılandığı Yargıtay’daki dosyaya gönderdiği dilekçede, İÖ.’nün halüsinasyonlar gördüğü anlatıldı ve bunu destekleyecek sağlık raporları sunuldu.

Sadece tanık ifadelerine ki bunlardan biri itirafçı Berk Ercan idi.  Yalan ifade verdiği avutatlar tarafından yapılan çapraz sorgularda açığa çıktığı gibi bir çok davada itirafçılık adı altında iftiracılık yaptığı için, farklı davalarda verdiği ifadelerin karşılaştırılması sonucu bir çok çelişkili ifadesi olduğu açığa çıkmıştı.

Şimdi 10 yaşından beridir bir çok davada tanık olarak kullanılan İ.Ö. artık psikolojisi bozulmuş bir halde.

İ.Ö.’nün avukatı yargıtaya verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi: “Sanık müdafii; 10 yaşında, hiçbir iradi yeteneğe sahip olmadığı bir yaşta, bilinçsizce suça sürüklenmiştir. Çocuk yaşta sürüklenmiş olduğu bu kaostan; yalnızlığı ve çaresizliği nedeniyle kurtulma şansına ve imkanına ulaşamamıştır. Bu nedenle; halüsinasyonlara maruz kalmakta, sanrılar yaşamaktadır. İ.Ö.’nün 01.06.2020 tarihinde, Sayın Makamınızın takdirine sunulan raporlar; bu gerçeği ispatlamaktadır.” Ayrıca aynı dilekçede aslında HHB’nin aldığı cezaların tamamının dayandırıldığı tanık ve itirafçı ifadelerinin tamamında geçerli gerçek dile getirildi:

“Sabit olan şudur ki; sanık İ.Ö.’nün itirafını destekleyen hiçbir delil dosyada mevcut değildir.”

Evet itirafçıların ve tanıkların, gizli tanıkların hiçbirinin ifadeleri delile dayandırılmaya gerek duyulmamıştır.

Bu dilekçeye gerek duyulmaksızın delil olmadığı için tanık ifadeleri ile tutuklanamaması gerekirken hukuksuzlukta sınır tanımayan AKP’nin yargısı bakalım bu dilekçeyi dikkate alacak mı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.