Kadıköy’de Saldırılara Rağmen Direniş Devam Ediyor

Boğaziçi Direnişi desteklemek için İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri bugün Kadıköy Rıhtım’da yapmak istedikleri eylem Kaymakamlık tarafından yasaklanmıştı. Birçok yol ve meydan polis tarafından abluka altına alınmıştı. 

Yasaklamaya rahmen Rıhtım’da bir araya gelenlere ve gazetecilere polis saldırdı. Ayrıca polis eylemcilere biber gazı kullandı. Son yapılan açıklamada en az 25 kişi gözaltına alındığı yönde. 

Polisler bugünkü eylem öncesi Bebek sahilden Beşiktaş İskelesi’ne kadar birçok yere konuşlandığı gözüküyordu. Ayrıca Beşiktaş Vapur İskelesi’nde de yoğun polis konuşlanması vardı. Beşiktaş Vapur İskelesini kullanmak isteyen halka GBT uygulamasıda yapıldı. Kadıköy Rıhtım’da polis ablukasına alındı. 

İETT otobüsünü kullanan eylemciler otobüsleri durdurularak gözaltına alındı. Hem eylemcilere hem gazetecilere saldıran polis ara sokaklarda da bir araya gelen kitleye yoğun biber gazıyla kullandı. 

Akşam saatlerinden itibaren Boğaziçi Direnişi için bir yürüyüş başlatıldı. Eylemciler tüm saldırılara ve engellere rağmen direnişi sürdürmeye devam ediyor. “Kaldır yumruğunu havaya: Direne direne kazanacağız!” diye slogan atılıyor. Bu yürüyüşe’de saldıran AKP polisi plastik mermi ve biber gazı kullandı.

Sosyal ağlarda paylaşın