JES’e Karşı İmza Toplamak Yasak !

Aydın’da ÇED raporu onaylanan Jeotermal Enerji Santrali (JES)’e karşı AYÇEP (Aydın çevre kültür platformu)’nun imza toplama başvurusu Aydın valiliğince yasaklandı.

Aydın Efeler’e bağlı Kızılcaköy’de yapılması tasarlanan JES’e karşı köylüler 17 aydır direniyordu. AKP iktidarı ÇED raporunun da olumlu çıkmasını sağladıktan sonra artık projenin hayata geçirilmesi kalıyor.

O toprakların sahibi halk orada JES kurulmasına karşı. 17 aydır istemediklerini haykırıyorlar. Eylem yapıyorlar. Çalmadıkları kapı bırakmamışlar. Tüm yolları denemişler. Köylüler “bu topraklar bizim, biz burada JES istemiyoruz” diyor. Ama ne AKP’ye ne gam. Her konuda halka rağmen çalışan AKP bu konuda da halk için değil rant için felsefesi ile hareket edecek belli ki.

JES’e karşı 17 aydır direnen köylülere kötü haber geçtiğimiz günlerde geldi. Şirketin ÇED dosyası Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapılan İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısında uygun bulunarak onaylandı. Halkın itiraz ve önerilerini almak için 10 günlük askıya çıkarılan nihai ÇED raporuna Aydınlılar ve Kızılcaköylüler tepki gösteriyor. ÇED raporunun iptal edilmesi, JES projesinden vazgeçilmesi talebiyle Aydın Çevre ve Kültür Derneği (AYÇEP), imza masası açmak için izin talebinde bulundu. Ancak Aydın Valiliğince reddedildi.

4 günlüğüne imza standı açmak için valiliğe yapılan başvuruya izin verilmediği kararın altında Vali yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın imzası var.

Geçtiğimiz aylarda eylem yapan köylülere jandarmanın biber gazı sıkması ile ilgili şikayetlere “Biber gazından bi’ şey olmaz ya” diyen Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat çok büyük tepki toplamıştı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.