İzmir Şakran 2 Nolu T Tipi Hapishane İdaresinden Tutsaklara Baskı

“Sana müdahale edeceğiz sakat kalırsan eğer uluslar arası vakıf yada devlet tazminat öder sen de yersin”

Şakran Hapishanesi 1.müdürü Abdullah Demirci işkence ve keyfi uygulamaları ile defalarca gündeme geldi.

Şakran 2 nolu T tipi hapishanesi idaresi ipini koparmışcasına tutsaklara baskı uyguluyor. Hapishane 1. Müdürü Abdullah Demirci kraldan daha kralcı uygulamaları ile tutsakları yıldırmaya ve sindirmeye çalışıyor.  

Ölüm orucunun 94.gününde olan Mustafa Koçak’ın odasına gidip gelip, zorla müdahale tehdidinde bulunulmakta ve ölüm orucuna başladığından dolayı meyve suyu almayı kesen Mustafa Koçak’a “tuz ve şeker de vermeyiz” deniliyor.

Aklınca Mustafa Koçak’ı yola getirmenin hesabını yaptığı belli olan 1. müdür talep olmamasına rağmen işkenceci bir doktor ile koğuşa gelip Mustafa Koçak’ı tedavi etmeye yeltenmiş,  Koçak’ın kabul etmemesi üzerine tüm faşist kimliğini açığa çıkartarak ne kadar vahşileşebileceğini dile getirmiş.  Abdullah Demirci: “sen istesende istemesende sana müdahale edeceğiz sakat kalırsan eğer uluslar arası vakıf yada devlet tazminat öder sende yersin” dedikten sonra direnirseniz “zorluk çıkartırsanız burayı sana da onlara da dar ederim” diyebilmiş.

Sırtını “mutlak” zannettiği  AKP iktidarına vererek her şeyi yapabileceğini zanneden müdürün yardımcısı da kendisinden farksız. Tüm tutsaklara düşmanca davranan hapishanede yaşananlar  ile ilgili İzmir TAYAD bir açıklama yaptı.

İzmir TAYAD’ın yaptığı açıklamada Şakran hapishanesinde yaşanan saldırılardan şu şekile bahsedildi:

“Açlık grevinin 94 Ölüm orucunun 4 gününde olan Mustafa Koçak üzerindeki baskıyı her geçen gün arttıran hapishane idaresi başta 1. müdür Faşist Abdullah Demirci olmak üzere şimdide meyve suyunu almazsan tuz ve şekerde vermeyiz denilmiştir. Mustafa Koçak’ı talebi olmamasına rağmen bunu dilekçe ile idareye iletmesine rağmen gardiyanlarla bulunduğu koğuşa gelen işkenceci doktor ve işkenceci 1. müdür Abdullah Demirci Mustafa’yı muayene etmek istemiştir kabul etmeyen Mustafa’ya sen istesende istemesende sana müdahale edeceğiz sakat kalırsan eğer uluslar arası vakıf yada devlet tazminat öder sende yersin zorluk çıkartırsanız burayı sana da onlara da dar ederim demiştir. Sonrasında yanlarındaki gardiyanlarla birlikte tekrardan tehditler savurarak koğuştan ayrılmışlar. Bu sabah kendisine gelen kargoyu almak için giden Ulaş İnci’ye ise 2, müdür tarafından hakaret ve sinkaflı sözler söylenmiştir. Mustafa ile ilgili idare ile görüşmek isteyen ziyaretçiye ise ilk olarak 2.müdür haber götüren gardiyana benim görüşecek bir şeyim yok onlar kim demiştir. Arkasından 1. müdürle karşılaşan ziyaretçi görüşmek istemiş ancak müdür atın bunu buradan diye gardiyanlara talimatlar vermiştir”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.