İtalya’da Ne Yaşanıyor? (1. Bölüm)

BURJUVAZİYE DEĞİL, HALKIN, EMEKÇİLERİN ÇIKARLARINI SAVUNANLARA KULAK VERELİM!

Koronavirüs konusunda en fazla merak edilen, dikkatle izlenen yerlerin başında İtalya geliyor.
Şu anda salgının en ciddi olduğu, her gün ölü sayısının 600-700 civarında olduğu bir ülke durumunda.
Fakat bu ülkeyle ve yaşanan sorunla ilgili bilgi kaynağı çoğunlukla burjuva basın.


Oysa burjuvazi, İtalya’da katliama dönüşen felaketin baş sorumlusu durumundadır. Dolayısıyla gerçeği olduğu gibi vermesi mümkün değildir.
Fabrikaları kapatmamakta ısrar eden kapitalistler, kendi basın yayın organlarında gerçeği yazmıyorlar elbette. İtalya’da sömürücü zorba kapitalistler, salgına rağmen fabrikaları kapatmamakda ısrar ettiler; işçiler bunun üzerine grevler yaptılar. Bunlar çok yansıtılmadı.
Okuyunca göreceksiniz, 11 Mart’ta İtalya hükümeti, güya tüm işletmelerin kapatılacağını duyurmuştu. Ama öğreniyoruz ki, İtalyan patronların, İtalyan İşverenler Sendikası Confindustria’nın baskısı sonucu birçok üretim faaliyeti bu kararnamenin dışında tutulmuş… Korona’nın nasıl yayıldığı de işte burada açığa kavuşuyor.

Bu nedenle İtalya’daki sosyalist bir hareketin bu konuda yaptığı açıklamayı okurlarımıza hiçbir kısaltma yapmadan sunuyoruz.
Açıklamayı yapan Potere Al Popolo yani Türkçe çevirisiyle yazarsak, İktidar Halka Koalisyonu, ikisi Komünist Parti olmak üzere, 9 Parti ve hareketten oluşan bir birlik (koalisyon) örgütlenmesi.
Kuşku yok ki bu hareketin de eksikleri gedikleri olabilir. Ancak şurası açık; gelişmeleri ilericilerin, tavrını halktan, emekçilerden yana belirleyenlerin gözünden öğrenmek bizi gerçeğe daha fazla yaklaştırır.

Gerçek Haber Ajansı

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.