AKP’nin Derdi Korona Değil! 5 Belediyeye kayyım… 3 HDP’li Eşbaşkana Gözaltı…

Bu sabah 5 belediyeye daha AKP darbesi yapıldı. Bu sabah saatlerinde 5 belediyeye kayyım atanırken, Silvan, Batman ve Ergani Belediyesi Eşbaşkanları ise gözaltına alındı.

Kayyım atanan şehirlerdeki HDP yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda „bunun bir irade gaspı ve işgal girişimi“ olduğu belirtilerek, “Dünya virüsle uğraşırken, Türkiye HDP ile uğraşıyor” denildi.

HDP yönetiminde olan ve bugün itibari ile kayyım atanan belediyeler şunlar: Batman Belediyesi, Diyarbakır’ın Silvan, Lice, Eğil ve Ergani belediyeleri. Kayyım atanan belediye binaları, polis tarafından ablukaya alınırken, bazı belediyelerin önüne özel harekat timleri yerleştirildi.

Batman’da, Lice’de ve Silvan’da belediye meclis üyelerinin belediyeye girişi de engellendi.

Eğil belediyesinde arama yapan polisler, belediyeyi ablukaya alarak binaya Türk bayrağı astı.

Kayyım atanmasıyla birlikte Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ile Mehmet Demir, Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı.

Bunun bir işgal girişimi olduğunu söyleyen Eğil Belediye Eşbaşkanı Gülistan Ensarioğlu, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Ne bizi ne de belediye personelini içeri aldılar. Personelin öğleden sonra alanılacağını söylediler. Henüz resmi bir kayyım kararı elimize ulaşmadı. Koronavirüsten kaynaklı ilçede şu an kimse yok. Herkes evlerine kapanmış durumda. Eşbaşkan arkadaşımı sabah saat 6’da gözaltına aldılar. Tüm dünya bir kaos ve kaygı halindeyken devlet Kürtlerin iradesine kayyım atamanın derdinde.“

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.