İsveç’te Nazi Saldırısına Karşı 2 Binden Fazla İnsan Yürüdü

İskandinavya(GHA)
Avrupa’da ırkçılığın yayılmasının yanı sıra emperyalist politikaların sonucu olarak artan ırkçı çeteler her geçen gün daha da cesaretlenip saldırılarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Stockholm’de maskeli Nordic Direniş Hareketi (NMR) adlı neo-Nazi grubunun gerçekleştirdiği ırkçı saldırıya karşı 27 Nisan Cumartesi günü iki binden fazla insan yürüyerek nazilere sokaklarımızda yer olmadığını ilan etti.

Saldırının yaşandığı bölgede çeşitli sol ve anti-faşist gruplar bir araya gelerek geçen haftaki saldırıyı protesto etti. İsveç Sol Partisi Genel Başkanı Dadgostar, eylemde yaptığı konuşmada sessiz kalmayacaklarını ve saldırının halka karşı yapıldığını vurgulayarak nazilerin halkı susturmak istediğini belirtti ve susmayacaklarını söyledi.

Eyleme katılanlardan Anti-faşist grupları adına konuşan Tomas Andersson, korkmadıklarını ve burada olduklarını belirterek, “Son dönemlerde tüm Avrupa’da ırkçılığın arttığını ve sağcı hükümetlerin iktidara gelmesiyle neo-Nazi yanlılarında bir yükseliş yaşandığını görüyoruz. Ama biz buradayız, anti-faşistler sokakları nazilere dar edecek, korkmuyoruz, buradayız” şeklinde konuştu.

Düzenlenen gösteride, “Nazilere geçit yok, sokaklarımızda nazilerin yeri yok” şeklinde sloganlar atıldı.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın