Grup Yorum, Halep Üniversitesi’nde yüzlerce gençle buluştu

Ortadoğu(GHA)

Gazze’ye yönelik saldırıları protesto etmek ve Filistin halkıyla dayanışma göstermek amacıyla Grup Yorum, Dev Genç, Anti Emperyalist Cephe ve Halk Sineması, Suriye’ye gitmişti. Grup Yorum’un vereceği 3 konser için Suriye’de bulunan gruplar, Halep Üniversitesi’nde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Suriye Halk Cephesi: “Emperyalizme karşı çıkmak bir onurdur”

Grup Yorum, 28 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Halep Üniversitesi konser salonunda yüzlerce Suriyeli gençle buluştu. Konser, Suriye Ulusal Marşı’nın çalınmasıyla başladı. Suriye Halk Cephesi adına yapılan kısa konuşmada, vatanlarının özgürlüğü için mücadele eden Suriye halkına selam gönderilerek, “Bir halk kendi kaderine kendisi karar verir ve onu değiştirebilir. Daha büyük bir yıkımın ve ölümün önüne geçebilir. Bunu Suriye’de gördük ve siz gösterdiniz. Sizinleyiz. Emperyalizme karşı çıkmak bir onur ve namus meselesidir” denildi.

Grup Yorum: “Dünya halklarına terör estiren ABD Emperyalizmidir”

Grup Yorum üyesi Umut Gültekin, yaptığı konuşmada, “Bugün tüm dünya halklarına terör estiren ABD emperyalizmidir. Bundan dolayı bugün burada, kavga türkülerimizi söyleyip sizinle birlikte emperyalizme direnen sizlerle birlikte olacağız.”

Anti Emperyalist Cephe: “Suriye’nin bölünmesine karşı mücadele etmeliyiz”

Konuşmaların devamında Anti Emperyalist Cephe üyesi Konstantina Kartsioti “İnsanlığı bölmeyi ve toplumları kontrol etmeyi amaçlayan emperyalist projelere karşı koymak için kültürel ve medya ilişkilerinin daha da derinleştirilmesi gerektiğini” vurgulayarak, “Emperyalist güçler Suriye’yi bölmeye çalıştı, bu nedenle onlara karşı mücadelemizi sürdürmeli, bölgede ve dünyada direniş ideolojisine destek vermeliyiz” dedi.

Haydaroğlu: “Suriye Halkının direnişini Dev Genç olarak destekliyoruz”

Avrupa Dev Genç adına konuşan Eda Deniz Haydaroğlu ise, “Amerika’nın Türkiye’deki projeleri karşısında direniş ve açlık grevlerine yol açan fedakarlıkların boyutlarını açıklayarak, grubun bugün Suriye halkına desteğini ve Türk halkına direniş mesajını iletmek için Suriye’ye geldiğine” işaret etti.

Ve konser anı:

Konuşmaların ardından Grup Yorum büyük bir alkışla sahneye çıktı. Güleycan’dan, Dersim’de Doğan Güneşe, Çav Bella’dan Latin Amerika’ya ve Rusya’ya kadar farklı dillerde sevilen direniş şarkılarını seslendirdi. Grup Yorum ayrıca konserde iki tane Arapça şarkı söyleyerek Ortadoğu halklarının emperyalizme karşı mücadelesini selamladı.Konser Halaylarla ve Halklıyız Kazanacağız marşının çalınmasıyla son buldu. Grup Yorum Lazkiye ve Şam’da olmak üzere iki konser daha verecek.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın