İşte Katliamın Asıl Sorumluları: Sakarya’daki patlamanın araştırılması, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi

CHP’nin Sakarya Hendek’te meydana gelen patlamaya ilişkin Meclis’e sunduğu araştırma önergesi AKP ve MHP tarafından reddedildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı’nın açıklamasına göre, fabrikanın 3 ay önce denetlendiğini hatırlatarak, İçişleri Bakanı’na “Denetim yapanları tutuklayın” çağrısı yaptı. Çağrı AKP ve MHP oyları ile reddedildi.  

Hendek’te yaşanan katliamın ardından bizzat Erdoğan’ın talimatı ile fabrikanın patronlarına moral yemeği verilmesi aslında AKP iktidarının yüreğinin kimler için yandığını yeterince gösteriyor. Fabrikasının gördüğü zarardan dolayı üzülmelerini istememiş ve bu yüzden patronlara moral verme gereği duymuştu AKP’nin şefi. 

Fabrika patlamasının akşamında tepki çeken yemek! - Güncel haberler

Ülkede yaşanan işçi katliamlarının tümünün sorumlusu AKP iktidarıdır. Bunu yaptıkları ile kendileri kabul ediyorlar her katliam sonrasında. Ülkede yaşanan katliamlar ile ilgili meclise sunulan önergelerin hepsi AKP tarafından kabul edilmiyor. Soma’da, Ermenek’de, Çorlu tren katliamında, Roboski’de… Bunun sebebi katliamı üstlenmeleridir. Kendilerinin sorumlu olmalarıdır.

Göstermelik de olsa hiç bir katliamın sorumlusunun yargılanıp ceza aldığını göremezsiniz ülkemizde. Ya da ödül gibi cezalar verildiğini görürsünüz.  Sadece katliamın sorumlularının yargılanmasını suçluların cezalandırılmasına engel olmuyorlar; aynı zamanda başka katliamların da yaşanmasına sebep oluyorlar.  

Yani patronların elini soğutmuyor AKP iktidarı.

Son dakika: Sakarya Hendek'te korkunç patlama! Sakarya'daki havai ...
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.