İşte CHP: Muhsin Yazıcıoğlu Mezarına ziyaret!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Kurucu Başkanı Murtaza Demir, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret etmesine tepki göstererek CHP’den istifa etti.

Demir, Yazıcıoğlu anmasına ilişkin daha önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Oy verdiğimiz partinin Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, bizi yakan parti militanlarının o dönemdeki başkanının kabrinde fatiha okuyor. Teşekkür eder gibi, ‘eline sağlık devamını dilerim’ der gibi” demiş ve “Ya CHP Ankara İl Başkanı görevinden istifa etmeli ya da ben CHP üyeliğinden istifa etmeliyim” diye yazmıştı.

Yeni bir yazılı açıklama yapan Demir, konuyla ilgili parti yönetiminden kendisine bilgi verenlerin tavrını “Genel Başkan bu ziyareti onaylıyor. Biz, sağdan oy alarak iktidar olacağız. Abdullah Gül mevzuu, Ekmeleddin’in CB Adaylığı tesadüfi değil, bilinçli bir tercihtir. İstiyorsan sen git…” ifadeleriyle okuduğunu belirtip CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

CHP şu anda muhalefette olduğu için iktidarı eleştiriyor gözükse de, bu ziyaret gibi işleri aslında iktidar olursa nasıl bir iktidar olacağının göstergesidir. Yani CHP Yazıcıoğlu katilinin mezarını ziyaret ederek “iktidar değişebilir ama düzen değişmez” mesajını vermektedir. 

CHP’yi, muhalefette olduğundan dolayı halkın sorunlarını kullanarak popülist söylemlerine göre değil bu gibi işlerine bakarak değerlendirmek gerekiyor. CHP düzenin has partisidir. Faşizmin partisidir. Yarın iktidar olduğunda AKP’den farklı yönetmeyecektir. Kaldı ki Maraş katliamı da CHP iktidardayken olmuş bir katliamdır. CHP organizasyonudur. 

Sosyal ağlarda paylaşın