İstanbul Barosu Çağlayan Mitingi: “BU BİR FETO PROJESİDİR”

İstanbul Barosunun 30 Haziran İstanbul Adalet Sarayının önü miting için yaptığı çağrıya binlerce avukat katıldı. AKP iktidarının korkusu bir kez daha gözler önüne serildi. AKP polisi adliye binasının önünü barikatlarla kapatarak, adliyeye ve çevresine çok sayıda polis yerleştirdi. Ayrıca TOMA araçları ve çevik kuvvet arabalarıda adliye çevresindeydi. Baroların seçim sistemine müdahale etme amacıyla getirdiği “çoklu baro” dayatmasına karşı haflardır direnen baro başkanları ve avukatlar, bu eylemle iktidara tepkilerini gösterdiler. Avukatlar “Savunma susmadı, susmayacak” sloganları attı.
“Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedecekleri için direniyorlar”
Alana toplanan avukatlar fiziki mesafe kuralının uygulanmasının bu haliyle imkânsiz olduğunu belirterek polise “Bizi bu alana sıkıştırdınız bir de sosyal mesafe diyorsunuz. Açın barikatı” dedi. Avukatların, “Barikatı kaldır” sloganının ardından polisler barikatı geriye çekti.
Mitinge gelen binlerce avukat “Feyzioğlu istifa”, “Savunma susmadı, susmayacak”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.


İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, mitinge birçok sendika ve meslek örgütünün de katıldığını belirtti. 80 baronun ortak hareket ettiğini söyleyen Durakoğlu, “Konuşalım. Bizim sorunlarımız bunlar değil. Sorunlarımızı konuşalım, onları yasalaştıralım” dedi. Adliyenin giriş kapısını işaret ederek Durakoğlu, “Bu kapıdan girerken başlıyor bizim sorunlarımız. Stajyerler işini yapamıyor, yapsa para kazanamıyor” diye konuştu. Avukatların duruşmalardan atıldığını, ‘Neden onun avukatlığını yapıyorsun?’ diye suçlandığını söyleyen Durakoğlu, “Kimisi ölüm orucunda avukatların. Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedecekleri için direniyor avukatlar. Adil şekilde yargılanmak istiyorlar. Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedecekleri için direniyorlar” ifade etti.

„Konuşacağız, sonuna kadar konuşacağız“

Durakoğlu, “Bize ‘Siz siyaset yapıyorsunuz’ diyorlar. Siyaset yapmanın suç olduğu bir ülke söyler misiniz bana? Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar, ölene kadar konuşacağız. Biz insan haklarına sahip çıkmak zorundayız. Hukukun üstünlüğünü gözetmek görevimiz. Konuşacağız, sonuna kadar konuşacağız” diyerek çoklu baro ile baroların parçalanmak istendiğini vurgu yaptı. Ayrıca “Buradan Ankara’ya söylüyorum, barolar susmaz. Bunu bilmeli Ankara. Biz biat etmeyiz, eğilmeyiz” diyen Durakoğlu, savunma yürüyüşüne yönelik engellemeleri ve polis saldırısını hatırlatarak, “Korku iklimine teslim olmayacağız biz. Yurttaşların bir dirence ihtiyacı var” dedi.


“BU BİR FETO PROJESİDİR”

Durakoğlu, ” Yargıyı FETO’ye teslim ediyorsunuz dedik. ‘FETO diyemezsiniz’ dediler, ‘O bizim muhterem hocamız’ dediler. Yapmayın diyoruz yine. Bu bir FETO projesidir. Çoğunlukları var çıkarabilirler belki de. Demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Burada başlayıp burada biten bir şey değil, devam edeceğiz. Ancakbilmedikleri bir şey var, bunların yaptıklarının daha fecisini 12 Eylül’de darbeciler yaptı. İstanbul Barosuna mühür vurdular. Kapattık sandılar, ne oldu? Avukatlar kırdı, attı o mührü. Biz o dönem başkanımız Orhan Apaydın’ı şehit verdik. ‘Baroları sindiririz’ sandılar, bambaşka bir şey gelişti. Mücadele kodu gelişti” vurgu yaptı.
Durakoğlu mitinge’de yaptığı konuşmada sonuna kadar mücadele edeceklerine vurgu yaptı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.