İşsizlik Artıyor İş Bulma Umudu Azalıyor


TÜİK mart ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Bu rakamlara göre işsizlik oranı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,9 oranında azalarak yüzde 13,2 oldu. Bu istatistik “işsizlik oranı azaldı” şeklinde servis edildi AKP iktidarı tarafından. Rakamlarla basitçe oynanarak işsizlik oranını farklı göstermek, istediği rakamları elde etmek için TÜİK başkanını değiştirmek AKP’nin daha önce yaptığı şeylerdi. Bu sefer de aynı şekilde öldü. İşsizlik oranının açıklanmasından hemen önce TÜİK’in 10 bölge müdürü görevden alındı.

İşsizlik oranını düşük göstermek için Salgın nedeniyle patronlar tarafından ücretsiz izin denilerek işten atılan işçiler, TÜİK’in raporunda “işsiz” olarak değerlendirilmedi. Yine aynı şekilde uzun süre işsiz kalıp da artı iş aramaktan vazgeçmiş işçiler de bu istatistiklere işsiz olarak kabul edilmiyor. Böyle olunca da işsiz sayısı TUİK tarafından martta geçen yılın aynı ayına göre 573 bin kişi azalarak 3 milyon 971 bin kişi olarak açıklandı. Gerçekte işsiz sayısının 14 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

İşsiz olupta iş aramaktan umudunu kesmiş milyonlar istatistikler de yer almıyorlar ama faşizmin yaşamaya dair hiç bir umut vermediği bu insanları, artık günlük hale gelen intihar haberlerinde görüyoruz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.