Ankara’da Direnişin kalbi ‘Yüksel’de bu hafta

Ülkemiz direnişler ülkesi. Bunun en büyük örneklerinden biri Yüksel Direnişi. Tam 1308 gündür polisin tüm işkencelerine rağmen öğlen-akşam Ankara İnsan Hakları anıtının önünde haklarını arıyorlar. Yüksel direnişçileri o anıtın önünde sadece kendilerine yapılan haksızlıkları değil, o gün gündem de varsa onunla ilgili açıklama yapıyorlar.

Her gün aynı saatte aynı yerlerinde açıklama yapmak için polislerin işkencesine uğruyorlar. Onların ki aslında 1308 günlük bir irade savaşı. Polisin tüm işkencelerine rağmen asla direnişlerinden taviz vermiyorlar. Polis ise direnişçilere her gün sistematik bir şekilde işkence uyguluyor. Kalp hastası olan Acun Karadağ’ın ağzına biber gazı sıkıyor. Nazan Bozkurt’un göz kemiğini kırıyor. Mehmet Dersulu’yu her gün yerlerde sürüklüyor.

Yüksel Direnişçilerinin alana çıkma sebebi ise tek bir gece de Kanun Hükmünde Kararnamelerle işsiz bırakılmaları. Alana çıkanlar arasında mimar, öğretmen, akademisyen ve memurlar var. KHK’larla atılan memurlar hiçbir şekilde yargı yoluna başvuramıyor. Bu kararnamelerle birlikte AKP hükumeti kendine muhalif olan herkesi kolaylıkla işlerinden attı.

Bu hafta yaşananlar:

Bu hafta alana Nazan Bozkurt, Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu çıktı. Her hafta olduğu gibi işkenceyle İnsan Hakları Anıtının yakınındaki alana sürükleyerek götürdüler. Bu hafta alanda KHK mağdurlarından, 9 yıl cinsel istismara uğradıktan sonra intihar eden Emre Yıldır ‘dan, Gezi direnişinden ve Yılmaz Geyik tarafından onu solladığı için öldürülen Sidar Uygurlar’ dan bahsedildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.