“İşsiz sayısı beş yılda yedi milyon arttı”

Ülkemizde halkın yaşadığı sorunlarla ilgili istatistikler yalandır.  Resmi rakamlar diye verilen bilgiler gerçeği yansıtmaz. O yüzden gerçek evsiz,  gerçek işsiz sayısı,  çocuk işçi sigortasız işçi sayısı diye verilen sayıların çok çok üzerindedir.

Ancak geldiğimiz noktada artık bu rakamlar dahi çok yükseklerdedir. Gizleyemiyorlar. Gizlenemeyecek durumda olan ülkemizde işsizlik, yoksulluk artık on milyonlarla ifade ediliyor.

TBMM’de konuşan HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ile Saruhan Oluç, AKP’nin ekonomi politikalarını eleştirdi. Danış Beştaş, “2015 Haziran ayında bu memlekette 3 milyon işsiz vardı. Bugün ise tam 10 milyon işsiz var” dedi.

Meral Danış Beştaş, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) emek düşmanı olduğunu” söyleyip şöyle konuştu:

“2015 Haziran ayında bu memlekette 3 milyon işsiz vardı. Siz halk iradesini hiçe saydınız, sırf iktidarda kalmak için topluma şiddeti dayattınız.

Meclis kürsülerinden söylenen gerçekler sanki seçimlerle, iktidar değişiklikleri ile değişecekmiş gibi anlatılıyor. Bunun mümkün olmadığını artık düzen siyasetçileri bile sürekli dile getiriyor. Ancak dile getirilen rakamlar ülkede yaşanan işsizlik zulmünün boyutlarını daha net görülmesine yardımcı oluyor. Bu düzen işsizlik üretiyor. Tüm sorunlarda olduğu gibi işsizlik sorunu da seçimlerle değil, bu düzenin yıkılması ile bitecektir. Bunun başkaca yolu yoktur…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.