İsrail’den Roketlere Karşı Bombalı Saldırılar

4 Mayıs tarihinde bu yana İsrail Gazze’ye yönelik saldırıları yeniden başlattı. 7 Filistinlinin katledildiği 65 kişinin yaralandığı biliniyor. Mart’tan bu yana her cuma sınır boyu yapılan gösterilere İsrail’in keskin nişancılar ile saldırması sonucu 273 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrailli Haaretz gazetesi ordunun Gazze’den 430 roket atıldığını bildirdiğini aktardı. 

Son gösteriye İsrail’in saldırması sonucu ikisi Hamas üyesi 4 Filistinli katledilmişti. Filistinli eylemciler roket ile karşılık verdiler. Roketlerin büyük bölümünün İsrail’e ait “Demir Kubbe” hava savunma sistemince imha edildiği iddia edildi. Bir İsraillinin öldüğü, iki kişinin yaralandığı öğrenildi. İsrail basınına göre Filistin roketleri ilk defa Eshdod gibi Gazze’ye uzak işgal yerlerine ulaştı. 

İsrail Başbakanı Netanyahu “İsrail ordusuna Gazze Şeridi’ndeki gruplara yönelik geniş kapsamlı saldırılarına devam etmesi emrini verdim” dedi. 

İsrail ordusu Gazze’de Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad’a ait 220’den fazla hedefin vurulduğu belirtti. 

Amerika ise her zamanki gibi İsrail’in „kendini savunma hakkını » desteklediğini belirtti.

Mart 2018’den bu yana İsrail ablukası altındaki Gazze’de her hafta “Büyük Dönüş Yürüyüşü” düzenleniyor. “Ablukaya rağmen devam ediyoruz” diyerek sınır boyunda toplananlar Filistinlilere İsrail askerleri gerçek mermiyle saldırıyor aylardır. 273 Gazzeli katledildi bu eylemlerde.

« Yayılmacı İştahı »

Son BM Güvenlik Konseyi’nde İsrail-Filistin sorununun görüşüldüğü oturumda konuşan Filistin’in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, İsrail’in Batı Şeria’yı yönelik ”yayılmacı iştahının” giderek büyüdüğünü belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.