İsrail Hapishanesinde Direniş Ve Zafer!

Filistinli tutsak Mahir el Ahras, İsrail işgal rejiminin dayattığı idari tutukluluk statüsü uygulamasına karşı 103 gündür açlık grevinde idi. Siyonist İsrail rejiminin geri adım atmasıyla Mahir El Ahras direnişi kazandı. 27 Temmuz’da Açlık grevine giren Ahras 26 Kasım da tahliye edilecek.

İsrail, “idari tutukluluk” adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı hiçbir delil olmadan 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutsağın, “İsrail’in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine” karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Ahras da istihbarata dayalı olarak herhangi bir yargılama yapılmadan hapiste tutulan siyasi tutuklulardan biriydi. İsrail hapishanelerinde hâlâ 365’i idari tutuklu, 4 bin 700 Filistinli bulunuyor

Ahras açlık grevini bitirdikten sonra yaptığı açıklamada: “Mazlum Filistin halkı öldürülecek ve hapsedilecek ama kimse onların durumunu sormayacak. Bir İsrailli greve gitmiş olsaydı, dünyanın ayağa kalkacağını ve oturmayacağını biliyoruz. Hapse düşmemiş bir kişi hayatında hiçbir şey yaşamamıştır. Ölüm, işgalci rejimin hapishanelerinden daha kolaydır. İşgalci rejimin kalplerimize ektiği öfke ve gazap, yakında bir ayaklanma ve intifadaya dönüşecektir.’ Dedi.


Ayrıca Filistinli mahkumların işlerini izleme komitesi başkanı Muhammed Berke de El Meyadin’e verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Ahras’ın savaşı bir zaferdi. O, efsanevi direnişiyle işgalci rejimin suç ve cinayetlerini deşfire etti.’

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.