AKP Faşizmi Halk Düşmanlığında Sınır Tanımıyor : Polis Deprem Dayanışma Çadırlarına Saldırdı.

“İki don, bir kap yemek, bir paket ped dağıtınca sarsılıyorsa o devletiniz, bizim evimiz yıkılacağına sizin iktidarınız yıkılsın!”

ESP’nin halktan toplayarak depremin yaşandığı İzmir’de halka dağıtma amacıyla kurduğu dayanışma standlarına AKP’nin polisleri saldırdı. İnsanları işkence ile gözaltına aldı… Evet halka belli başlı ihtiyaç maddesi ulaştırmaya çalışan devrimcilere saldırdı AKP’nin polisi.

Aynı alanda kurulan bir başka dayanışma standı ise Halkevlerinin standı idi. AKP’nin polisi Halkevleri’nin standına da saldırarak 5 kişiyi gözaltına aldı. Polis her iki standa saldırarak toplamda 7 kişiyi işkence ile gözaltına aldı.

Yıllardır halktan topladıkları vergileri çalan hırsız AKP’nin tek derdi şov. Topladıkları vergiler ile ilgili soruya bile tahammül etmiyor AKP şefi Erdoğan. Yardım dağıtılacaksa bu yardımı AKP dağıtmalı ve bunu tüm TV ekranlarında şişire şişire vermeli. Bunun dışında halkın her hangi kesiminden dayanışma girişimi kesin kes AKP terörüne maruz kalıyor. Kudurmuş polisini  utanmazca halkın üzerine salıyor.

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında AKP faşizmi bir yandan depremde yaşanan ölümlerden sorumluluğunu gizlerken diğer yandan da devletin güçsüzlüğünü gösteren kesimlere saldırıyor. Bu güçsüzlük sadece halka hizmet, halkın ihtiyaçlarını karşılamak, halkın can güvenliğini sağlamak konusunda. Ancak halka saldırmak, halka zulmetmek, çalmak, çırpmak, işkence yapmak, katletmek söz konusu olduğunda devlet gücünü göstermek için herşeyini seferber eder… Her yaşanan olayda, devletin halka karşı örgütlenmiş bir aygıt olduğu gerçeğini teyid ettiği görülüyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.