İSRAİL-EMPERYALİZM BLOKUNUN YIKIMI: 94 GÜNDE 69 BİN KONUT BOMBALARLA YIKILDI

İşgalci, katliamcı İsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda, 69 bin konut tamamen yıkıldı.
69 bin konutun yıkılmasına, ancak çok şiddetli depremlerde rastlanmıştır. Emperyalizm-İsrail saldırganlığı, şiddetli bir depremden daha büyük bir felakettir.
Ülkemizde yaşanan 6 Şubat depreminde, yıkılan veya ağır hasarlı bina sayısı 50.576 olarak açıklanmıştı. Düşünün, İsrail’in bombalamalarının sonucunda yıkılan bina sayısı bundan daha fazla.

KATLEDİLENLERİN SAYISI 23 BİN!

Gazze’deki Filistin hükümeti tarafından 16 Ocak’ta yapılan açıklamada, İşgalci katliamcı İsrail’in, 94 gündür Gazze Şeridi’nde yaptığı saldırılarda meydana gelen can ve mal kaybına ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 94 gündür sürdürdüğü saldırılarda 10 bini çocuk, 7 bini kadın olmak üzere 23 bin 84 kişinin katledildiği, yaklaşık 59 bin kişinin de yaralandığı kaydedildi.

ENKAZ ALTINDA 7 BİN KİŞİ!

Açıklamada 23 bin rakamına ek olarak ayrıca saldırılarda enkaz altında kalan ve hala cenazelerine ulaşılamayan 7 bin kişinin olduğu belirtildi.

360 BİN KONUT BOMBALARIN HEDEFİ OLDU

Açıklamada ortaya konulan tablo şöyle:
İsrail’in saldırılarında Gazze Şeridi’nde, 290 bin konut, 295 eğitim kurumu ve 240 cami KISMEN, 69 bin konut, 138 cami, 134 hükümet binası, 95 okul ve üniversite ise TAMAMEN yıkıldı.
Bombalamalarda 30 hastane ve 53 sağlık merkezi de hizmet dışı kaldı.

400 BİN FİLİSTİNLİ BULAŞICI HASTALIKLARA YAKALANDI!

Açıklamada, barınma merkezlerinde halen çok zor şartlarda yaşayan 1,8 milyon Filistinliden 400 bininin bulaşıcı hastalıklara yakalandığı belirtildi. Binlerce yaralının tedavisi ise yapılamıyor. Sınır kapılarının İsrail tarafından kapatılması nedeniyle, tedavi için hastaların dışarıya gönderilmesi de mümkün olmuyor.

Sosyal ağlarda paylaşın