İsrail Dışişleri’nden Açıklama: “Suriyeli Kürtlere farklı kanallardan yardım ediyoruz”

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely, İsrail Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, İsrail devleti olarak, Suriyeli Kürtlere yardım ettiklerini açıkladı.
Tzipi Hotovely, parlamentoda yaptığı konuşmada “ülkesinin Suriyeli Kürtleri bölgede İran’ın etkisine karşı denge olarak gördüğünü ve Kürtlerin ABD ile diyaloğunu teşvik ettiğini” belirtti.

Hotovely, konuşmasının devamında şu noktalara dikkat çekti:

  • “İsrail, çok sayıda insani ve diplomatik yardım talebi aldı. Kürtlerin yaşadığı derin sıkıntıları anlıyoruz ve biz onlara farklı kanallardan yardım ediyoruz.”.
  • “Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin çökmesi, İsrail açısından tehlikeli ve olumuz bir senaryo oluşturur. Bu durumda İran’ın etkisindeki olumsuz unsurlar güçlenir.”

Yardım kanalları ve yardımın niteliği belirsiz!


İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamasında, Suriyeli Kürtler’e hangi tür yardımların yapıldığı ve yine bu yardımların yapıldığının belirtildiği “farklı kanallar”ın neler olduğu açık değildi.
İsrail son derece önemli bir iddia ortaya atıyor.
ABD’nin PKK-YPG’ye binlerce tır silah yardımı yaptığı koşullarda, İsrail’in de elbette yardımda bulunması, ABD-İsrail ilişkilerinin doğasına uygun olandır.
Bakalım, İsrail’in bu açıklamasına karşı Suriye’deki Kürt örgütlenmelerinin bir açıklaması olacak mı?

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.