Isparta’da Üniversitede Ulaşım Zamlarına Protesto…

Isparta’daki Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri, ulaşıma yapılan zamları protesto etmek için bir eylem düzenlediler. Kaymakkapı Meydanı’nda düzenlenen eylemde bir basın açıklaması okuyan öğrenciler, kira ve yurt giderlerinin zamlarla artmasının arından ulaşıma yapılan fahiş zamların artık dayanılmaz olduğunu ifade ettiler. Açıklamada şunlara değinildi:

“Kira ve yurt giderlerine, gıda ve temel ihtiyaç tüketimlerine ve son olarak otobüslere olağan üstü olarak yüksek bir fahiş fiyat artışı gerçekleştirmişlerdir. Bunlara ek olarak Gülkent Kart dolum cihazlarının sürekli olarak arıza vermesi, bundan dolayı öğrencilerin hakkı olan indirimli tarifeden yararlanamamaları şu anki tarife olan 3.75 TL’yi uzun zamandır ödemeleri sorumlu kişilerin hizmetteki eksikliğinin apaçık göstergesidir. … Artan enflasyonun, ekonominin hatta askeri ücrete getirilen zammın otobüs ücretlerine yapılan zamlara bahane edilmesi asla kabul edilebilir değildir. … Bizler müşteri değil öğrenciyiz!.. zamlarınızı tanımıyoruz!”

Öğrenciler, eylemde, “biz öğrenciyiz, yolunacak kaz değiliz.” diyerek, taleplerini taşıdıkları dövizlerle ifade ettiler.

Sosyal ağlarda paylaşın