IŞİD’in Türkiye Elçisi Anlatıyor: ”Erdoğan özel olarak görüşmek istedi”

Türkiye faşizmiyle IŞİD’in bağları en başından beri biliniyordu. Başta ABD olmak üzere Türkiye, Suudi Arabistan ve Avrupalı emperyalistlerin Suriye halkını teslim almak için yürüttükleri operasyonlarda tırlarla gönderilen silahlar ortaya çıkmıştı.

Irak’ta tutuklu bulunan bir Işid’linin anlattıkları IŞİD ile AKP iktidarının bağlarını bir kez daha ortaya koydu.

ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin Suriye sınırına saldırı düzenledikten sonra Rakka’ya gittiğini, bu dönemde Suriye’de kendileri için istikrar sağlandığını söyleyen Ebu Mansur; görevinin Türkiye üzerinden Işid’e katılan savaşçıların sürekli akışını sağlamak olduğunu, Türkiye devletiyle görüşmeler gerçekleştirdiğini açıkladı. Ebu Mansur’un anlattıkları arasında satır başları şöyle:

Erdoğan özel olarak görüşmek istiyor.

“Türk istihbaratı ve IŞİD arasında sınır kapıları konusunda, yaralananlar için bazı anlaşmalar ve anlayışlar vardı..MİT ile doğrudan bir toplantı yaptım, onlarla bir sürü toplantı yaptım.”

“Ekipler vardı. Bazıları Türk istihbaratını, bazıları Türk Ordusunu temsil eden. 3-5 farklı gruptan takımlar vardı. Toplantıların çoğu Türkiye’de askeri makamlarda veya ofislerinde yapıldı. Bazen her hafta buluşurduk. Toplantıların çoğu sınırlara yakın, bazıları Ankara’da, bazıları Gaziantep’te yapıldı. ”

“Onunla buluşmak üzereydim ama görmedim. İstihbarat subaylarından biri, Erdoğan’ın bizi özel olarak görmek istediğini ancak şuanda olamayacağını söyledi.”

Yeni osmalı yaratma hayalleri..

“Türkiye sınır bölgesinde kendi sınırlarını ve Kuzey Suriye’yi kontrol etmek istiyordu. Aslında sadece Kürtleri kontrol altına almak için tutkuları yoktu. Kessab’dan (Suriye’nin en kuzey noktası) Musul’a kadar bütün kuzeyi istediler. ”

“Bu, İslamcıların Erdoğan’ın ideolojisidir.. Suriye’nin kuzeyini istiyorlardı.
Çünkü türk tarafının, gerçek hedefleri var. Aslında Erdoğan’ın kamuoyunda söylediklerinden bahsettik [gerçekte istediği şey karşısında] Suriye’nin bu kısmı Osmanlı devletinin bir parçası. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yapılan anlaşmadan önce Halep ve Musul, Türk Osmanlı Devleti’nin bir parçasıydı. Sykes Picot anlaşması yüz yıllığına imzalandı. Toplantılarımızda, Osmanlı Devleti’nin yeniden kurulması hakkında konuştuk. Bu Türkiye’nin vizyonuydu. ”

“Bunun bütün Türk hükümetinin vizyonu olduğunu söyleyemem. Birçoğu bu projeyi gerçeğe dönüştürmek için müdahaleye karşı. PKK ve Kürtleri yenmeye çalışacağımızı söylüyorlar. Kürtler arasındaki bir birliktelikten Kürt devleti kurabileceklerinden korkuyoruz, zaten Halep’e kadar genişlediler ”

Yaralılar için ‘devletlerarası’ anlaşma

Savaşçılarımızı [Türkiye’deki] hastanelere göndermek için pazarlık yaptık. Bize kolaylık sağladılar – tedavi için gelenlerin pasaportlarına bakmadılar. Her zaman açık bir kapıydı. Bir ambulansımız olsaydı, sorgu olmadan geçebilirdik. Pek çok yerde [Türkiye’ye] geçebiliriz. Resmi kimlikler hakkında soru sormazlar. Sadece onlara haber vermeliyiz. ”

“Kişi yaralandığında Suriye’de bir hastane var ve bu hastane onu sınıra bir arabayla gönderiyor. Türk tarafında bu kişiyi bekleyen ambulanslar vardı. Beşar’ı beğenmeyen doktorlar vardı. MİT her kritik durumdan haberdar edildi ve ambulansları sınıra gönderdiler. Sınıra yakın hastaneler de vardı. Kritik bakım görenler orada tedavi edildi ve MİT ihtiyaçları doğrultusunda tüm Türkiye’ye diğerlerini gönderdi. Yardım etmek isteyen Suriyeli ve Türkçe’ye çok ilgi gösteren doktorlar vardı. Dolayısıyla, sınırda onlara hizmet edecek imkanlar olmasaydı, bunun için Türkiye’ye daha fazla gönderileceklerdi. ”

“DAEŞ tedavileri ödüyordu, ancak bazı Türk devlet hastaneleri bu savaşçıları ücretsiz aldı. Sadece savaşçılarımız için değil, aynı zamanda bombalama kurbanları için de geçerliydi bu. Türkiye’de kaç kişinin tedavi edildiğini bilmiyorum, ama rutindi …Yaralılarımızın kapılarını açmak için yapılan bu anlaşmayı ve onlar için ambulansların gönderildiğini biliyorum. Yaralılarımızla ilgili olarak ‘devletten devlete’ bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşmaları müzakere ettim.”

Geçişler için müzakere

“Türkiye yabancı savaşçıların sınırları geçmesini kolaylaştırmak istedi” ..Sadece kontrol etmek istiyorlar, bilmeleri gerekiyor nasıl girdiklerini. Bu yüzden kimin girdiğini ve nereye girdiğini söylememi istediler. Aslına bakarsanız, Türk tarafı bize, ‘Grupları küçültmelisiniz, geçiş şeklinizi değiştirin. Örneğin, girmek için büyük bir grupla gelmeyin, çünkü bir sürü insanın girdiği açıktır. Sadece belirli kapılardan girin. Silahsız gelin. Uzun sakallarla gelmeyin . Güneyden Kuzeye girişiniz mümkün olduğunca gizlenmeli. ” dediler

“Türkiye’de bir süre kalmamızı, belki de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemizi istediler. 2016’da, Manbij’e Haziran – Eylül 2016 tarihleri ​​arasında (Mayıs – Ağustos 2016) yapılan askeri saldırıdan önce Türkiye, İslam Devleti’nden çekilmeye çalışıyordu. Ankara’da kalmaya gittim. ”

Bir istihbarat konuk evi olan özel bir misafir oteli vardı. Sanırım merkez ofislerinin belirli bir yerindeydim ya da bir kriz hücresiydi. Bir hafta orada kaldım.

Türkiye’de DAEŞ (Işid) Saldırıları…

”Türkiye’de bombalama operasyonu siyasi bir karardı. Türkiye’deydim ve bu şeylerle bir bağlantım olduğunu düşünüyorlardı. İstanbul havaalanı saldırıya uğradığında Gaziantep’deydim.”

”Işid içinde Türk MİT adamları olduğunu biliyorum. Havaalanındaki görevin; İslam Devleti’nin yararına olmadığını, Türkiye’ye saldırmak isteyen başka grupların ya da IŞİD ile Türkiye arasında ilişki kurmak isteyen diğer kurumlardan geldiğinden şüphelendim. Bunun hiçbir anlamı yok, çünkü halkımızın çoğu o havaalanından geldi. Türkiye’deki bu saldırılar için verilen emirler, IŞİD’in içindeki MİT mensuplarına aitdi. Erdoğan’ın, Suriye meselesiyle ilgili yolunu değiştirdiler. Ordusunu Suriye’ye ve İslam Devletine saldırtmak için kullanmalarını istediler. Havaalanı saldırısı Türkiye’nin Suriye’ye gelmesi için iyi bir bahane yaratıyordu. ”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.