Gazze İsrail Bombalarının Hedefi Oldu

İsrail işgal güçlerinin savaş uçakları Gazze’ye bombalarla saldırdı. Pazartesi gününden salı sabahına kadar sürdü saldırı. Buna karşılık, Gazze’den İsrail’in güney bölgesine 50 roket atıldığı öğrenildi.

Mısır’ın aracılığıyla bir ateşkese varıldığı bildirildi bugün. Gazze’den atılan bir roketin, Tel Aviv’in kuzeyindeki bir bölgede bir eve isabet ederek, 7 kişinin yaralanması üzerine, İsrail’in saldırılara başladığı açıklandı.

İsrail saldırılarında, alış veriş merkezlerini, bir kaç binayı ve Hamas örgütüne ait 9 yerleşim yeri ile 20 tarım alanını hedef aldığı bildirildi. 

Bombalar altında yıkılan binalar arasında Hamas politik büro sorumlusu İsmail Haniyeh’in bürosu da bulunuyor. Ayrıca Gazze limanı da zarar gören yerler arasında.

Gazze’den atılan roketlerin çoğunluğu ise İsrail’in ‘Iron Dome’ isimli korunma sistemiyle engellendi.

İsrail ayrıca her zaman yaptığı gibi Gazze’yi kuşatma altına aldı ve Karm Abu Salem ile Beit Hanoun geçiş noktalarını kapattı. Bu geçiş yerleri ilaç ve önemli erzakların ulaştığı noktalar.

Filistin topraklarındaki İsrail işgaline karşı direnişin sembolü haline 30 Mart Toprak Günü dolayısıyla “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü”, her yıl olduğu gibi bu sene de düzenlenecek ve son saldırılara cevap niteliğinde olacağı bekleniyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.