İşçilerin Ankara Yürüyüşüne Karşı Polis Terörü…

Aktaş, Çelik, Albayrak Gözaltında!..

Direnen Şişli Belediyesi İşçileri Turan Aktaş, Ramazan Çelik ve Salih Şahin, bugün, 15 Eylül Çarşamba günü Ankara’ya doğru yürüyüşe çıktılar.

Daha doğrusu çıkmak istediler.

Ancak polis daha yürüyüşün başında  saldırdı direnen işçilere.

Terör estirerek saldırdı.

Şişli belediyesi önünde aylardır direnen ve bugün Ankara yürüyüşüne başlayacak olan Turan Aktaş ve Ramazan Çelik’le birlikte, onlara desteğe gelen direnişci işçi Türkan Albayrak, Kahgil Yazar, Merve Demirel, Mehmet Tunçay ve Salih Bitner ve isimleri henüz kesinleştirilemeyen iki kişi daha Şişli Belediyesi önünden gözaltına alındılar.

Gözaltına alınanlardan Salih Diknel, polis saldırısında gözünden yaralandı, Ramazan Çelik’in de aldığı darbeden dişinin kırıldığı bilgisi verildi.

Yürüyüş’ün güzergahı ve hedefi:

Turan Aktaş, Ramazan Çelik ve Salih Bitner, günler öncesinden 15 Eylülde yürümeye başlayacaklarını açıklamışlardı.

Yürüyüş, İstanbul’da Şişli Belediyesi önünden başlayıp, Ankara’da CHP Genel Merkez önünde sonlandırılmak hedefiyle sürdürülecek.

Direnişçiler tarafından önceki gün yapılan açıklamaya göre, yürüyüşün güzergahı şöyle olacak: Şişli Belediyesi önü, Kadıköy Belediyesi Önü, Kartal CHP, Gebze CHP, Dilovası CHP, Körfez CHP, Kocaeli İl CHP, Sakarya İl CHP, Hendek CHP, Gümüşova CHP, Düzce İl CHP, Bolu İl CHP, Ankara CHP Genel Merkez Binası.

Yürüyüş, normal koşullarda 10 gün sürecek ve 25 Eylül Cumartesi günü Ankara’da bitirilmesi hedefleniyor.

Ancak haberimizin girişinde de belirttiğimiz gibi, bu haklı, demokratik, yasal yürüyüş, daha ilk adımında polis terörüyle karşı karşıya kaldı.

Sosyal ağlarda paylaşın