Ali Osman Köse’nin Tedavi ve Yaşam Hakkı İçin İMZA KAMPANYALARI: freealiosmankose@gmail.com

38 yıldır tutsak… Bunun 21 yılı tecrit altında geçti.
Bir çok sağlık sorunu var. Bir çok ülkede şu anda ali Osman Köse için imza kampanyası sürdürülüyor.
Adalet İstiyoruz Komiteleri ve Avrupa Halk Cephesi çağrısıyla başlatılan imza kampanyasında, elden ve standlarda imzalar toplanıyor. Bu imzalar, Eylül ayının sonunda Türkiye Cumhuriyeti Adalet ve Sağlık Bakanlıkları’na, Adli Tıp Kurumu’na Gönderilecek!

Bir başka imza kampanyası da Anti-Emperyalist Cephe (AEC) çağrısıyla internet üzerinden sürdürülüyor. Bu imza kampanyasıyla ilgili de dün yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle deniliyor:

HASTA TUTSAK ALİ OSMAN KÖSE’NİN UYGUN TEDAVİ VE YAŞAM HAKKINI SAVUNMAK İÇİN İMZA TOPLUYORUZ!

Ali Osman Köse, 37 yıldır Türkiye’de tutuklu bulunan siyasi bir tutukludur.

Tutsaklığının 21 yılı tecrit hücrelerinde geçti. Ali Osman Köse, uzun süreli tutsaklık, işkence ve tecrit koşulları nedeniyle nörolojik sorunlar, dolaşım sistemi ile ilgili hastalıklar, hipertansiyon, işitme kaybı, denge kaybı, mide sorunları, görme bozuklukları gibi birçok sağlık sorunu yaşayan bir tutukludur.

Ali Osman Köse, yaşadığı bu sağlık sorunları nedeniyle bugün tek başına yürüyemiyor bile. Tuvaleti kullanma, çamaşır yıkama gibi ihtiyaçlarını yardımsız karşılayamaz, yemeğini bile yardımsız yiyemez. Sol böbreğinde 9 cm çapında kanserli kist bulundu; bu kanserli hücrelerin hayati risk oluşturduğu ve acilen ameliyat edilmesi gerektiği söylendi.

Türkiye’de ve uluslararası alanda uzun bir kampanyanın ardından avukatları tarafından yapılan çalışma ve uygulamalarla birlikte ameliyata alındı ve kanserli böbreği alındı. Ameliyattan önce doktorları bu tür kanserli kistin ancak uzun yıllar içinde gelişebileceğini doğruladı. Bu, hastaneye sevk, muayene, tedavi hakkının kasıtlı olarak engellendiğinin açık bir göstergesidir.

Avukatları, sağlık durumu hapishanede kalmaya uygun olmadığını teyit ettirmek için tekrar Adli Tıp Kurumu’na başvuruda bulundu.

Bu nedenle Adli Tıp Kurumu’nu bu sefer gerçeğe uygun bir rapor sunmaya çağırıyoruz. Adli Tıp Kurumu’nun ilk kararı tıbbi değil, siyasi bir karardı. AKP hükümeti ne derse onu yaptı.

Adli Tıp Kurumu’nu görevini yapmaya ve Hipokrat Yemini’ne uymaya çağırıyoruz.

Ali Osman Köse’nin tamamen iyileşmesinin önündeki engeller kaldırılmalı, tam donanımlı bir hastanede arkadaşları ve ailesi tarafından bakılmalıdır. Sağlığına kavuşabilmesi için güvenli ve uygun koşullarda tutulmalı ve derhal serbest bırakılmalıdır.

Hasta Tutuklu Ali Osman Köse Serbest Bırakılsın, Tedavi Hakkı Sağlansın!

KURUM VEYA BİREY OLARAK İMZA METNİ İÇİN DESTEĞİNİZİ MAİL ADRESİMİZE İLETMENİZİ RİCA EDİYORUZ:

freealiosmankose@gmail.com

www.freealiosmankose.wordpress.com (İNGİLİZÇE HABERLER) veya http://change.org/aliosmankose açtığımız imza kampanyamızı da destekleyebilirsiniz..

NOT: İmzalar, hasta tutsakların serbest bırakılması konusunda kilit rolü oynayan Adli Tıp Kurumu’na ve Adalet Bakanlığına iletilecektir. Ali Osman Köse’nin muayenesi için avukatları kuruma yeni bir başvuru yaptılar ve ATK’nin siyasi rapor yerine gerçek ve tıp mesleğine uygun bir raporun hazırlaması, yani Ali Osman Köse’nin dışarıda tedavi görmesini sağlamalıyız.

Sosyal ağlarda paylaşın