İŞÇİLER, GASP EDİLEN HAKLARININ PEŞİNDE

İşçiler, halkın her kesiminde olduğu gibi, dört bir yandan saldırı altındalar.
Bir yandan zamlar geçinmeyi zorlaştırıyor, bir yandan toplu sözleşmelerde patronlar işçilerin haklarını gasp etmeye devam ediyorlar. Bunlara karşı çeşitli şehirlerde eylemler gerçekleştiriliyor.

ADANA: HARB-İŞ ÜYESİ İŞÇİLER, “İnsanca Ücret” İstediler

Türk Harb-İş üyesi işçiler, 29 Ağustos günü Adana’da sendika binası önünde yaptıkları eylemde, İçişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı’nda çalışan üyelerinin ücretlerinde iyileştirme yapılması talebinde bulundular.
Gelen zamlarla Toplu İş Sözleşmesinde sağlanan artışın ellerine geçmeden eridiğini söyleyen işçiler, “insanca yaşayabilecek ücret, ve gelir vergisinde adalet” istediler.


İSTANBUL CERRAHPAŞA: Sorunlar Aylardır Çözülmüyor!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi sağlık emekçileri,
uzun süredin çözülmeyen sorunları için 29 Ağustos’ta Dr. Murat Dilmener Hastahanesi önünde bir eylem yaptılar.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastahanesi’nin depreme dayanıksız olması nedeniyle boşaltılarak Dr. Murat Dilmener Hastahanesi’ne taşınmasından sonra, sağlık emekçilerinin özellikle servis ve kreş sorunları halen çözülebilmiş değil. Sağlık emekçileri eylemde, taşınalı aylar geçmesine rağmen, hastahanede ısınmanın, tuvaletin, ulaşımın, yemeğin, kısacası her şeyin sorun olmaya devam ettiğini vurguladılar.


TRT İzmir Emeklileri: “KAZANILMIŞ HAKLAR GERİ ALINAMAZ”

TRT İzmir emeklileri, SGK’nin çıkardığı yeni yasa nedeniyle ücretlerinden yapılan kesintilere karşı SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde bir eylem gerçekleştirdiler.
29 Ağustos günü gerçekleştirilen eylemde yapılan açıklamada, “2018 yılında çıkarılan 703 sayılı kanun hükmünde kararname ile TRT’de liyakatli ve deneyimli kadroların… muhalif personelin kurumdan uzaklaştırıldığı… iktidara yakın kişilerin yüksek ücretlerle işe alındığı” hatırlatıldı.
Açıklamada 5 Temmuz 2022’de yürürlüğe giren 7417 sayılı kanunla TRT’den emekli olanların maaşlarından 1500 ila 3 bin lira arasında düşüşler yaşandığı belirtilerek, “KAZANILMIŞ HAKLAR GERİ ALINAMAZ” denildi.


SPUTNİK GREVİ 15. GÜNÜNDE

Sputnik Türkiye çalışanlarının grevleri, 31 Ağustosta 15’inci gününde.
Grev, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı (Sputnik) Türkiye Bürosu arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve işten atmalar yaşanması üzerine başlamıştı.


ERKAPLAN İŞÇİLERİNİN DİRENİŞİ SÜRÜYOR

Gaziantep Başpınar OSB’de ek zam için iş bırakan, zam talepleri kabul edildikten sonra ise sendikadan istifaya zorlanan Erkaplan Halı işçilerinin 18 Ağustos’ta başlattığı direniş sürüyor.
Düztepe halkı ve çeşitli demokratik kuruluşlar, Erkaplan işçilerine destek ziyaretlerinde bulunuyor.

Sosyal ağlarda paylaşın