İş Cinayetlerini İşleyenler Değil İşçiler Yargılanıyor!

3. havalimanı işçilerinin yargılandığı davanın üçüncü duruşmasına bir güvenlik görevlisinin silahı ile katılması tepki çekti.

3. havalimanı inşaatında 2 yıldır çalışan bir saha mühendisi 1000 kişinin öldüğünü iddia etmişti.

AKP faşizmi 3. Havalimanı inşaatında yaşanan iş cinayetlerini gizledi. Haber yapanı tehdit etti, sansür uyguladı. Sonrasında işçilerin direnişi ülkenin gündemine oturdu. İş cinayetlerinden, çalışma koşullarından, barınma ve beslenme koşullarından dolayı artık yeter demişti Hava limanı işçileri.

Ve tamami ile insani koşullarda çalışmak istedikleri ve bu koşulların olmamasına rağmen hala maaşlarını dahi alamayan işçiler direnişe geçti. Tüm ülke işçilerin direnişini konuşuyordu. İktidarın ve çevresinin, iktidarın çanağından beslenen kan emici medyanın her türlü karalamalarına rağmen direniş devam etti.

Defalarca şantiye basıldı.

Defalarca şantiye basıldı. Onlarca işçiye işkence yapıldı.  İşçilerin sözcüleri ve sendikacılar tutuklandı. Herkesçe biliniyordu ki bu tutuklamalar direnişin bitirilmesi içindi.

Ve ilk duruşmada serbest bırakıldılar.

Bugün görülen davada insanca koşullarda çalışmak istemek “suç”unu işleyen işçilerin yargılandı. AKP faşizminin zulmünü aklamaktan başka bir işlevi olmayan mahkemeler, duruşmaya yoğun ilgi olacağını bilmesine rağmen davayı çok küçük bir salonda yapmayı uygun görmüştü. Buna rağmen içinde CHP’li milletvekili Ali Şeker’in de bulunduğu kalabalık bir kitle duruşmayı izledi. Bu arada utanmazca işçilerin yargılandığı davaya bir güvenlik görevlisinin silahı ile girmesi tepkilere neden oldu.

AKP faşizminin emirleri ile işleyen yargı mensubu mahkeme başkanları, savcılar halka karşı bilerek suç işliyorlar. Bu devranın böyle gideceğini zannediyorlar. Ne diyelim gün ola devran döne…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.