Irkçılar Polis Kıyafetiyle Dolaşıyor, Alman Polisi Ortada Yok!

Almanya sellerle boğuşurken, İmparatorluk Vatandaşı (Reichsbürger) adlı ırkçı faşist grup üyelerinin, sel felaketinin yaşandığı Rheinland Pfalz ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde polis üniforması ve polis minübüsüne benzeyen araçlarla dolaştığı açığa çıktı.

Bu bilgi, Federal polis tarafından Almanya hükümetine sunulan raporda yer alıyor. 

Raporda, Reichsbürger üyelerinin bölgeye polis minibüslerine benzetilen araçlarla gittikleri belirtiliyor. Polis üniforması da giyen faşistlerin, ilkyardım ekiplerini farklı bölgelere yönlendirdiği, temizlik çalışmalarına engel olduğu ifade ediliyor. 

Irkçı faşistler bunları yaparken Alman polisi ortada yoktu tabii. 

Devrimcilerin, ilerici muhalif güçlerin her faaliyetine yığınak yapan, futbol maçlarına adeta savaşa gider gibi giden Alman polisi, nedense ırkçılar ortalığa çıktığında ya ortada yoktur; ya da sadece ırkçıların güvenliğini almak için vardırlar. 

Kim Bu Reichsbürger?

Faşist Reichsbürger grubu, kendilerini imparatorluğun tek varisi olarak nitelendiriyorlar. İmparatorluk Vatandaşı isimleri de buradan geliyor. 

Alman devletinin varlığını güya reddediyorlar. Onlara ilişkin hazırlanan raporlar, bu gurubun sayılarının 20 bini bulduğunu, hızla silahlandıklarını belirtiyor. 

Peki bu silahlanma karşısında Alman polisi ne yapıyor derseniz?

Cevap şu: Seyrediyor, himaye ediyor, ihtiyaç duyunca kullanacak!

IRKÇILIK HER YERDE; Polis’te, Özel Tim’de, Ordu’da ve İtfaiyede!

Irkçılar böylesine örgütlenir ve silahlanırken, polisin, ordunun neden bir şey yapmadığını tam anlamak için, hemen 12 Temmuz’da, 20 gün önce açıklanan bir raporu hatırlatalım: 

12 Temmuz’da Hessen Polisiyle ilgili bir rapor açıklandı. 

Raporda “Almanya’daki demokrasi için en büyük tehlikenin polis, ordu ve itfaiyede artan ırkçılık olduğu” dile getiriliyor. 

Bu Rapor, “Almanya tarihinin en büyük polis skandallarının yaşandığı Hessen Eyaleti’nde bilim insanları, polis teşkilatı ve gizli servisten oluşan bir uzman heyeti tarafından” hazırlanmış. 

RAPORUN tanıtımında konuşan Komisyon Başkan Yardımcısı Jerzy Montag, “poliste, özel harekat birliğinde, orduda ve itfaiyede giderek artan aşırı sağcılığın en büyük tehdit olduğunu” belirtiyor. 

Dolayısıyla, böyle bir ortamda,  Reichsbürger grubu gibi ırkçı, faşist gruplar, örgütlenecek, silahlanacak, sel bölgesinde yaptıkları gibi, ortalıkda her kılıkta cirit atacaklardır.

Bu nedenle şu da açık ki; Irkçılığın karşısına, ancak Alman halkı ve Almanya’daki tüm halklar birlikte çıkabilirler.  

Sosyal ağlarda paylaşın