DÖRT YANIMIZ DUVARLAR

  • Türkiye, dünyanın en büyük 3. duvarını Türkiye-Suriye arasına ördü.
  • Türkiye-İran sınırına 295 kilometrelik duvar örülüyor
  • Yunanistan Meriç kıyısına 40 kilometrelik çelik duvar ördü.

Göçmenlere karşı sınırlar kuruluyor, duvarlar örülüyor.

Dikkat edin bir kişi bile kaçmasın o cehennemden.

Yunanistan göçmen akımını engellemek için, Meriç kıyısına 40 kilometrelik çelik duvar ördü. Hızla bitirilen çelik duvarın ardından sınır boyunca kameralar, radarlar ve ses topu olarak da bilinen akustik cihazlar yerleştirildi. Yunanistan ve Türkiye arasında varolan 200 Kilometrelik alan fiziksel ve dijital bariyerlerle kaplandı.

Yunanistan “Kumçiftliği (Orestiada) ve Dedeağaç bölgelerinde iki yüz elli yeni sınır muhafızı istihdam ederek sınırıların daha da güçlendirilmesine karar verdi. Yunanistan göçmen akınlarına karşı Yunan-Türk sınırına 250 yeni sınır muhafızı alacak.

Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Eleftherios Oikonomou,“gerekli finansmanın sağlanması için hükümet gerekli tüm adımları attı“ dedi.

Yunanistan, Avrupa Birliği sınırlarının korunması için ayrılan AB ortak bütçesinden finansman sağlayarak yeni sinir muhafızı istihdamını gerçekleştirecek. Söz konusu finansman bütçenin yüzde 90’ini karşılarken Yunanistan iç kaynaklarından yüzde 10’unu finanse edecek.

Türkiye, dünyanın en büyük 3. duvarını Türkiye-Suriye arasına ördü. Duvar göçmen akımını engellemek için 837 Kilometrelik alanı kapsıyor. Türkiye ile Suriye sınır boyu 911 Kilometre. 2016`da başlayan duvar inşaası 2021`de bitirildi. „Duvarların her biri 7 ton ağırlığında, 2 metre genişliğinde, 3 metresi beton ve 1 metresi tel örgü olmak üzere 4 metre yüksekliğindedir. Duvarın donanımlarında gözetleme kulesi, devriye yolu, güçlendirilmiş kafes tel, aydınlatma sistemleri, etkin hudut birlikleri, balon, İHA ve mobil zırhlı araçlar ile hava ve karadan gözetleme, akustik sensörler, uzaktan kumandalı silah sistemleri, lazer imha edici silah, otomatik algılama yazılımları ve daha birçok teknolojik bileşenden bulunmaktadır.“ (Vikipedi)

Türkiye-İran sınırına göçmen akımını önlemek için 295 kilometrelik duvar örülüyor. Duvarın 63 Kilometresi bu yıl tamamlanacak. Türkiye ile İran arasında 560 Kilometre sınır boyu var.

Daha başka ülkelerde başka sınırlar, dünyanın tüm ülkelerindeki sınırlar insanları birbirinden ayırıyor. Oysa ki ne insanın doğasında ne yazılan bütün kutsal kitaplarda böyle bir sınır yok. Sınırları çıkar sahipleri koymuşlar. Şimdi yine o çıkar sahipleri çıkarları için başka ülkelere gidip işgal, istila, sömürü, savaş, katliam, tecavüz,yıkım….. yapıyorlar. Fakat o cehennemden kimsenin dışarıya çıkmasını istemiyorlar. Yarattıkları cehennemin kapılarını uşaklarına parasını vererek kapalı tutturuyorlar.

Dikkat edin bir kişi bile kaçmasın o cehennemden. Belki görürsünüz kalmışsa kırıntısı vicdanınız ayağa kalkar. Dikkat edin bir kişi bile kaçmasın o cehennemden. Belki zulmünüzü tüm dünyaya duyurur. Dikkat edin kimse kaçmasın o cehennemden. Belki düzeninizi başınıza yıkar!(Basın Adası`ndan Alınmıstır)

Sosyal ağlarda paylaşın