Irkçı Faşistler Görev Başında

Bugün İstanbul valiliğinin Suriyeliler ile ilgili yaptığı açıklamayı protesto etmek amacı ile yapılan eyleme çoğunluğunu MHP ve AKP’li faşistlerin oluşturduğu bir grup saldırdı.

Irkçılığı kapitalizm yaratır ve bilinçlice yaygınlaştırılır . Ve ırkçılık “her türlü sorunun sebebi ülkemize gelen yabancılar, göçmenlerdir” düşüncesinden besleniyor günümüzde.

üstteki fotoğraf Almanya, alttaki ise Yalova…

Suriye’den ülkemize yaşanan göçün en büyük sorumlusu; Suriye’deki çetelere, ABD’nin besleyip büyüttüğü IŞİD gibi, ÖSO gibi, El Nusra gibi örgütlere, silah ve para veren AKP iktidarıdır. Onları besleyen, her türlü imkanı sunan, savaşçılarının eğitimini verip Suriye’ye salan, yaralananı tedavi ettien AKP iktidarıdır. Suriye’ye emperyalistlerin beslemesi katil sürülerinin saldırıları AKP’nin desteği ve çabaları ile olmuştur. Ve bir göç yaşanmışsa bunun baş sorumlusu  AKP’dir.

 AKP faşizmi de ırkçılığı körüklüyor. Dün ülkenin kapılarını “Suriyeli kardeşlere” açan, ve bunun propagandasını yapan AKP faşizmi, bugün her türlü yol ve yöntem ile Suriyeli düşmanlığını ve  ırkçılığını büyütmeye çalışıyor.

Çünkü AKP ülkede giderek büyüyen yoksulluk ve fakirleşmeyi çözemiyor. Çözemez. Ülkenin zenginliklerini emperyalizme peşkeş çekiyor. Kalanını başta kendi ailesi olmak üzere, doymak bilmeyen bir avuç işbirlikçi oligarşi paylaşıyor. Halka kalan yoksulluk ve fakirlik.

Bu yüzden yoksulluğa ve fakirleşmeye olan tepkiyi Suriyelilere yöneltmek istiyor AKP faşizmi.  AKP’nin ileri gelenlerinin yaptığı açıklamalara en son İstanbul valiliğinin  “İstanbul’da kaydı olmayan (diğer illere kayıtlı) Suriye uyruklu yabancıların, kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre verilmiştir” açıklaması eklendi.

Bu açıklama üzerine ÖZGÜRDER, Mülteci Hakları Derneği, MAZLUMDER ve Hukukçular Derneği Saraçhane parkında bir gösteri miting yapmak istedi. Polis göstericilerin parka girmesine izin vermezken göstericilere saldırmak için toplanan faşist bir grup da polis korumasında eylem yapanlara saldırdı. 10 kişi gözaltına alındı.

Bu arada bir noktaya değinmek gerekiyor: Gösteriyi düzenleyen ÖZGÜRDER, MAZLUMDER, Mülteci Hakları Derneği de AKP’nin Suriye politikasını desteklediler ve hala desteklemekteler. Hem AKP’nin Suriye politikasını desteklemek hem de Suriyeli göçmenlerin haklarını savunmak tutarsızlıktır. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Yapılan gösteride taşınan dövizler, atılan sloganlar AKP’ye dokunmamak için özenle seçilmiş belli ki. Kime karşı yapıldı bu gösteri diye sorarlar adama. İstanbul valisi kim? AKP’nin valisi değil mi? O da mı “Esed” tarafından atandı? Mazlumun yanında olacaksanız AKP faşizmine karşı olacaksınız, yoksa böyle ortada dımdızlak kalırsınız.

Sosyal ağlarda paylaşın

One thought on “Irkçı Faşistler Görev Başında

  1. Güzel bir yazı.. türken rausla yslovadaki duvar yazısının paralelliği çarpıcı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.