“İran İsrail’i hedef listesine koyacak”

İsrailli bir analistin gözü ile Süleymani suikasti:

İsrail Kanal 13 analistlerinden Zvi Yehezkeli, General Kasım Süleymani suikastinin ardından İran’ın mutlaka yanıt vereceğini söyledi.

 Zvi Yehezkeli, General Süleymani’nin son on yılda İran’ın Ortadoğu’daki nüfuzunu artırmasında en önemli rolü oynayanlardan birisi olduğunu söyledi.  Lübnan, Suriye, Irak ve Yemen’de ordular kurduğunun altını çizen Yehezkeli, bunları birleştirmeye başardığının altını çizdi.

Süleymani’nin sadece askeri değil aynı zamanda siyasi bir kişilik olduğuna değinen analist, ABD’nin İran’ın siyasi ve askeri bir liderini öldürdüğünü söyledi.  Ve İran’ın vereceği karşılık ile ilgili uyarıda bulundu. İran’ın kendilerini hedefe koyduğuna inandığını ancak ne zaman ve nasıl olacağını bilmediğini söyledi. İsrail’in uzun bir bekleme ve hazırlık dönemine girdiğini ifade eden Yehezkeli, Süleymani’nin, Irak, Suriye ve Lübnan’da, suikaste cevap verecek adamlarının olduğunu hatırlattı.

İran’ın kesinlikle cevap vereceğini, ve İsrail’in savunmayı güçlendirmesi gerektiğini savundu.

Süleymani zekasının artık bölgede olmamasının yanı sıra Hizbullah komutanı İmad Muğniyye ya da Hamas lideri Ahmed Yasin’in intikamlarının alınmamış olmasının cesaret verici olduğunu söyleyen Yehezkeli, Suudi Aramco tesislerine yapılan saldırının önemine dikkat çekti.

 Yehezkeli, Süleymani’nin, Mossad’ın da peşinde olduğu bir şahıs olması sebebiyle istihbarat paylaşımı ihtimali bulunduğuna dikkat çekti. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.