İran Bir İngiliz Petrol Gemisini Alıkoydu.

İran, bugün bir İngiliz petrol tankerini alıkoydu.  Cebel-i Tarık’ta İran’a ait bir petrol tankerini alıkoyan İngiltere’ye misilleme yaptı iddialarına karşılık  İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada: “Hürmüz Boğazından geçerken uluslararası denizcilik kurallarına riayet etmediği için Hormozgan ili Liman ve Denizcilik Kurumunun talebiyle Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Birinci Bölge Yüzer Birliği tarafından alıkonmuştur” denildi.

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Halkla İlişkiler Birimi, yazılı bir açıklama yaparak İngiltere’ye ait “Stena Impero” adlı bir petrol tankerinin alıkonulduğunu bildirdi.

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, “Bugün öğleden sonra Stena Impero adlı bir İngiliz petrol tankeri, Hürmüz Boğazından geçerken uluslararası denizcilik kurallarına riayet etmediği için Hormozgan ili Liman ve Denizcilik Kurumunun talebiyle Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Birinci Bölge Yüzer Birliği tarafından alıkonmuştur.”

Yapılan açıklamada söz konusu tankerin yasal süreçler ve gerekli incelemelerin yapılması için Liman ve Denizcilik kurumuna teslim edildiği de belirtildi.

Öte yandan Devrim Muhafızlarının bu açıklamasından kısa bir süre sonra Reuters haber ajansı, son dakika anonsuyla duyurduğu haberinde Suudi Arabistan’a gitmekte olan İngiltere’ye ait ikinci bir petrol tankerinin aniden kuzeye, İran kıyılarına doğru yön değiştirdiğini bildirdi.

Emperyalistler ablukaya aldıkları İran’ı her alanda sıkıştırmaya çalışıyor. Uluslararası antlaşmaları hiçe sayarak İran’ın gemisini alıkoyarak hem İran’ı hizzaya getirmeye çalışıyor hem de dünyaya “dünya benim, istediğime istediğimi yaparım” mesajı veriyor. Buna karşılık kendileri tüm dünyayı babalarının çiftliği zannediyor. Hiç bir uluslarası antlaşmaya uymuyorlar…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.