İnternet Konseri: ‘Adalet savaşımız sürüyor, direnerek kazanacağız!’

Anti Emperyalist Cephe, Grup Yorum’a Özgürlük Komitesi ve Halkın Hukuk Bürosu Enternasyonal yarın (17 Mayıs) günü düzenleyecekleri internet konseriyle Grup Yorum’un ve halen devam eden halkın avukatlarının ve tutsakların ölüm orucunun taleplerini sahipleneceklerini duyurdular. İtalya, Yunanistan, İrlanda, Türkiye ve İspanya’dan katılımcıların yeralacağı konser Facebook, Youtube gibi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlayacak. Gerçek Haber Ajansı olarak organizasyon komitesiyle konseri konuştuk:

Yaptığımız röportajı size sunuyoruz.. İyi seyirler…

GHA: Merhabalar, Gerçek Haber Ajansı olarak 17 Mayıs tarihinde gerçekleştireceğiniz konser hangi amaçla düzenleniyor?

Anti Emperyalist Cephe: Merhabalar, Anti Emperyalist Cephe olarak ben bu soruları sizlere cevaplayacağım. Konserimiz Anti Emperyalist Cephe, Grup Yorum’a Özgürlük Komitesi ve Halkın Hukuk Bürosu Enternasyonal tarafından internet üzerinden 17 mayıs tarihinde gerçekleşecek.
Konserimizin adı ‘Adalet savaşımız sürüyor, direnerek kazanacağız!’.
Konserimizin düzenlenme amacı Grup Yorum’un taleplerinin kabul edilmesi, bu talepler: Grup Yorum’un konser yasaklarının kaldırılması ve tutsak üyelerinin serbest bırakılması.

Ardındanda hapishanelerde sürmekte olan ölüm orucu direnişini desteklemek, Halkın Hukuk Bürosu avukatları, adalet savaşçıları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal bugün ölüm orucu direnişine devam ediyorlar. Özgür tutsaklar Didem Akman ve Özgür Karakayada ölüm orucu direnişi sürdürüyor. Biz bu konserlerimizle tüm dünyaya direnişimizi tekrardan duyurmak direnişimizin devam ettiğini, siyasi zaferimizi kazandığımızı, taleplerimizin kabul edilmesi için Türkiye’deki iktidar üzerinde bir baskı oluşturmak için bu konseri gerçekleştireceğiz

GHA: Katılımcılar kimler?

Anti Emperyalist Cephe: Ben hem katılımcıları hem programı sizlere kısaca aktarayım. Programımız bir açılış konuşmasıyla başlayacak. Bu açılış konuşmasında siyasi zaferimizi, süren ölüm orucu direnişimizi anlatacağız. Ardından Grup Yorum’un kısaca bir tarihini ve son dönemdeki ölüm orucu direnişini anlatan bir sinevizyon gösterimi olacak. Ardından Türkiye’den Grup Yorum yer alacak, destek videosu ve türküleriyle. Onun ardından Avrupa’daki Grup Yorum üyeleri halkın avukatları türküsüyle yer alacaklar. Destek videoları gelecek, Avrupa’nın ve dünyanın dört bir yanından çekilmiş destek videoları. Hemen ardından Banda Basotti devrimci müzik grubu İtalya’dan desteklerini sunacaklar. Yunanistan’dan, İrlanda’dan, Türkiye’den ve İspanya’dan katılımcılar olacak.


Halkın Hukuk Bürosunun tarihini anlatan kısa bir sinevizyon izleyeceğiz. Sinevizyon gösteriminin ardından Türkiye’den Halkın Hukuk Bürosundan bir avukat söz alacak.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden avukatlardan, barolardan gelen destek videolarını yayınlayacağız. Yunanistan’dan, İtalya’dan, Almanya’dan, Kanada’dan gelen destek videoları olacak.Gelen destek videolarının ardından ise uluslararası dayanışmayı anlatan kısa videolar var, onların gösterimi yapılacak. Hemen hemen böyle bir konferans, internet konseri olacak. Yaklaşık 2 saatlik bir internet konferansı ve konseri olacak.

GHA: Nasıl bir biçimde gerçekleşecek?

Anti Emperyalist Cephe: Diğer yaptığımız konserler gibi sosyal medya hesaplarımız üzerinden canlı olarak yayınlayacağız 17 mayıs günü. Konser internet üzerinden gerçekleşecek tabiki, başındada söylemiştik.
Anti Emperyalist Cephe, Grup Yorum ve Halkın Hukuk Bürosu Enternasyonalin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak. Tabi linkleride afişlerimizde ve duyurularımızda yaptık. Sosyal medya hesaplarımızda, Facebook, Youtube gibi hesaplarımızda canlı yayınlayacağız.

GHA: Uluslararası olarak Türkiye’deki ölüm orucu direnişi için neler yapılıyor?

Anti Emperyalist Cephe: Uluslarası alanda bir çok çalışma yapıldı aslında, bir çok ülkede çalışmalar hâlâ devam ediyor. Helin Bölek şehitliğiyle tüm dünyayı ayağa kaldırdı, İbrahim Gökçek’te birleştirdi diyoruz. Bu karanlığı yırtan, dünyayı ayağa kaldıran direniş karşısında, bugüne kadar Yorum ismini bilmeyen, Türkiye’de devrimci mücadeleye dair hiçbir bilgisi dahi olmayan insanlar Grup Yorum’u tanıdı, direnişimizi tanıdılar. Direniş için eylemler, etkinlikler düzenlende, hâlâ açıklamar ve eylemler devam ediyor. Basın açıklamaları, konsolosluk önünde protesto eylemleri, röportajlar, şarkılar, pankartlar, yazılamalar, sosyal medyada ve internette canlı yayınlar, milletvekillerinden avukatlara kadar röportaj istemeleri, meclise önerge vermeleri, Avrupa insan haklarına önerge vermeleri gibi bir çok eylem ve etkinlik yapıldı.

Tabi arkadaşlarımız Avrupa bunun için mücadele ediyorlar, Grup Yorum’un taleplerinin kabul edilmesi için süren ölüm orucu direnişçilerinin taleplerinin kabul edilmesi için. Bu çalışmalarıda komiteleşme ile hayata geçiriyoruz. Her bir komite bir insana ulaşıyor, her bir insan yeni bir insana ulaşıyor, direniş yayılıyor. İbrahim Gökçek’in dediği gibi, ‘Latin Amerika’dan Antartikaya kadar tüm dünyada ölüm orucu direnişi duyuldu.

GHA: Yabancı sanatçıların Grup Yorumla ilgili düşünceleri neler?

Anti Emperyalist Cephe: Yabancı sanatçıların Grup Yorum’la ilgili çok güzel düşünceleri var. Yabancı sanatçılar Grup Yorum’un müziğini Che’si olarak tanımlıyorlar. Sanatını sadece sanat için yapılmadığını, halk için sanatçılık yapıldığını öğrendiler, bu çok önemli. Çünkü Avrupa’da kapitalizmin bir sanat anlayışı var. Ne kadar kendisine devrimciyim, ne kadar kendisine solcuyum desede sanatçılar veya müzik şirketleri ve gruplar, kapitalizmin izin verdiği çerçevede bir müzik anlayışı ve sanat sergileyebiliyorlar. Ama dünyanın bir ucunda, dünyanın Türkiyesinde Grup Yorum üyeleri kendi bedenlerini ölüme yatırarak sanat yaptılar. 

Şöyle düşünelim devrimci sanatın, edebiyatın, kültürün emperyalizmin bombardımanı altında olduğu bir dünyada bir sanatçı çıkıp türkülerini özgürce söyleyebilmek için bedenini açlığa yatırdı, halkı için, vatanı için bedenini açlığa yatırdı. Sadece kendini düşün diyenlere karşı ‘bizi’ yaşatmak için bedenini açlığa yatırdı. Ve ölüm orucu direnişinde şehit düştü. Bunu duyan yabancı sanatçılarda zaten şok etkisi oldu Avrupa’da. 

Yunanistan’dan bahsedeyim. Yunanistan’da 560’ı geçen sanatçı imza kampanyası başlattılar. Eylemler, etkinlikler, destek videolarını henüz sayamadık bile, ve yapılan müzikler var, şarkılar var. 

Helin Bölek’i hiç tanımayan insanlar, İbrahim Gökçek’i hiç tanımayan insanlar Grup Yorum için müzikler yaptı, türküler söyledi. Mustafa Koçak için türküler söylediler, şiirler yazdılar. Bu çok önemli ve  yarattığı etki Türkiye’deki iktidarın çaresizliğini bir kez daha bize gösterdi.  

Bu irade karşısında çok şaşkın ve ümitliler çünkü onlara ümidi, geleceği gösteren bir direniş var. Onlara doğruyu gösteren bir direniş var. 

İrlandalı sanatçılar ve İrlandalı örgütler şöyle bir açıklama yapmıştı, ‘Bize kendi şehitlerimizi hatırlattı Helin Bölek.’ diye. Biz dünyada bu etkiyi yarattık. Yabancı sanatçıların üzerindeki etki ise çok büyük Grup Yorum’un. Ve yarattığı etki tüm dünyaya yayıldı. 

GHA: Daha öncede bu tarz konserler gerçekleştirdiniz. Son konserinizden sonraki tepkiler nasıldı? 

Anti Emperyalist Cephe: Şöyle, iki konser gerçekleştirdik bundan önce. Bir konserimiz konferans ve konseriydi Anti Emperyalist Cephe’nin. Diğeriyse destek konseriydi yine. Çok güzel tepkiler vardı. İlk konserimizde 13 bin, diğer konferans ve konserimizdeyse 17 bin kişi canlı izledi bu konserlerimizi. Tabi ardından izlenme oranları dahada arttı. 

Direnişe dair bir resim çizip internete konser olarak gösterilse bile insanlar bunu dahi izlemek istiyor. Çünkü direnişi merak ediyorlar, ölüm orucunu merak ediyorlar. Grup Yorum’u merak ediyorlar. Bizde bunu Avrupa’da yaşayan insanlara taşımak istedik, tüm dünyada yaşayan insanlara taşımak istedik. Bunun sonuçlarınıda aldığımızı düşünüyorum. Çok güzel sonuçlar aldık. Sonrasında internet konseri üzerinden sayfamıza mesaj yazanlar, iletişim kurmak isteyenler, Grup Yorum için bizde konser yapmak istiyoruz, bizde etkinlik yapmak istiyoruz diyenler, bizde Grup Yorum’a maddi manevi destek olmak istiyoruz diyenler oldu. Bu açıdan çok önemliydi. 

Korona virüsü bahanesiyle insanların, halkların eve tıkıldığı bir dönemde biz onlara internet aracılığıyla ulaştık. İnternet aracılığıyla direnişimizi duyurduk, çok etkili oldu. Bu da direnişimizin yarattığı sonuçlardan birisidir, tüm dünyayı sarsıyor direnişimiz. 

GHA: Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı? 

Anti Emperyalist Cephe: Son olarak Avrupa’da ve Türkiye’de yaşatan tüm halkımıza bir çağrı yapıyoruz. 

Adalet savaşçıları Helin Bölek, İbrahim Gökçek, Mustafa Koçak zaferi bizlere armağan ederek şehit düştüler. Şimdi onların bıraktıkları bayrağı Halkın Avukatları Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Özgür Tutsaklarımız Didem Akman ve Özgür Karakaya’nın ellerinde. 

Onların taleplerinin kabul edilmesi için bizlerde geç kalmayalım, taleplerinin kabul edilmesi için mücadeleyi büyütelim. 

Çok büyük bir sahiplenme var, sahiplenmeyi büyüterek, birleşerek kazanacak olan bizleriz. 

İbrahim Gökçek’in söylediği gibi, ‘Biraz emek, biraz vefa haydi gayret bir adım daha!’ diyoruz. 

Halkın Avukatlarını ve Özgür Tutsaklarımızı yaşatmak bizim ellerimizde. 

Bir cenk mevsimindeyiz, bu mevsimde direnerek yaşatabiliriz, direnerek yaşayabiliriz. 

20 Mayıs’ta, 36. Ağır Ceza Mahkemesinde Grup Yorum üyeleri Bergün Varan ve Sultan Gökçek’in mahkemesi görülecektir. 

Bergün Varan ve Sultan Gökçek’in mahkemesine katılalım, katılım sağlayalım ve Grup Yorum üyelerine özgürlük isteyelim. 

Bu röportajı yaptığınız için siz değerli Gerçek Haber Ajansı çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Live Link:
facebook.com/peopleslawofficeinternational
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.