İnşaat İşçisine Darp: “Biz Devletiz Hem Döveriz Hem Severiz”!

Büyükçekmece Sinanoba Mahallesi’nde bulunan şantiyedeki işine giden Rojvan Adsan’a polisler tarafından kimlik sorgusu yapıldı. Savcılık kararı olmamasına rağmen arabası arandı. Polisler tarafından darp edilen inşaat işçisi Adsan’ın ifadesine göre cep telefonu alınmaya çalışırken başına silah dayandı.  Yanlarına gelen bir başka polisin “ne oldu” sorusuna ise , “Arkadaş bize artistlik şekil yaptı. Biraz terbiye ettik” cevabı verildi.

Gelen polis, “Biz devletiz hem döveriz hem severiz. Var mı bir itirazın lan” diye sordu Adsan’ın yaşadıklarının ardından “yok”cevabı vermesi üzerine, “gel lan sana sarılacam”diyen polis ardından inşaat işçisi Adsan’a sarılarak, “Bak istediğimiz zaman döveriz istediğimiz zaman severiz. Az önce seni terbiye etmemiz gerekliydi. Arkadaşlar terbiye etti. Bak bende seni seviyorum” dedi.

Rojvan Adsan olayın ardından darp raporu almak için Mimar Sinan Hastanesi’ne gitti. Hastanede karşısına aynı polisler çıktı. Doktorun gözü önünde tehdit edilen Advar’a polisler hastanede ne yaptığını sordu, “sonra görüşeceğiz” dedi.

Darp raporu alan Adsan, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcığı’na suç duyurusunda bulundu.

Eskiden işkence’ye maruz kalan insanlar işkence izleri iyice kaybolmadan gizli tutulurlardı. Yapılan tehditler, işkenceler kapılar ardında yapılırdı artık çok açık sözlüler tehditlerini de kaba kuvvetlerini de açıkca yapıyorlar sokak ortasında. Bunu memurluklarından dolayı değil AKP faşiziminden yüz buldukları için bu işkenceler, eziyetler, tehditler tüm insanlığın gözü önünde gerçekleşe biliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.