Innsbruck’da Ev Baskını Terörüne Karşı Stand

Avusturya’nın Innsbruck şehrinde yaz tatili döneminde bir gencin evi polis tarafından basılmıştı. “büyük suçu” duvar gazetesi asmak olan genç ve ailesi tatilde olmasına, evlerinde olmadıklarının bilinmesine rağmen Avusturya’nın kar maskeli polisleri tarafından çok kriminal bir durum varmış havası estirilerek, evin kapıları kırılarak ailenin evi basılmıştı. İzinden dönen genç ve ailesi bu keyfi ve hukuksuz baskına karşı şehir merkezinde stand açtı.

Ev baskını terörünün protesto eden bir basın açıklaması yapan aile ve onlarla dayanışma için gelenler, İnsbruck polisinin ırkçı ve hukuksuz baskılarına dikkat çektiler.

Adresleri belli olan polis ya da mahkeme tarıfından çağrıldıklarında gidecekleri kendilerine ulaşılmanın sorun olmadığı açık olmasına rağmen polisin bu tavrının keyfi ve hukuksuz olduğu aile tarafından yapılan açıklamada vurgulandı ve bu hukuksuz baskın teşhir edildi.

İnsbruck polisinin terörist yöntemiyle ilgili meydandan geçenlere bildiri dağıtıldı. İnnsbruck polisi bu keyfi Irkçı yöntemlerden vaz geçmelidir. Anadolu Halkları ve gençliği, İnsbruck polisinin bu baskıcı terörist yöntemlerine boyun eğmeyecek ve bu tutum teşhir edilmeye devam edilecektir.

Sosyal ağlarda paylaşın