İngiltere’de Kanser Hastaları Ölüme Terk Edildi

İngiltere’de artık sağlık sistemi çöktü. Korona gündeme geldiğinden bu yana insan sağlığının hiçe sayıldığı çokça gözlemlendi. Örneğin salgın olmasına rağmen fabrikalar kapatılmadı tekeller kazandıkça kazandı. Sağlık emekçiler hem daha fazla çalıştırıldı hem de gerekli önlemler uygulanmadı. Korona aşısı bir kazanç savaşına döndü. Şimdide İngiltere’de koronavirüs vakalarındaki artış sonucu hastanelerin dolduğu iddia ediliyor.

Son 24 saatte 33 bin 470 ile bugüne kadar bir günde görülen en yüksek koronavirüs vakası kaydedilen İngiltere’de, yoğun bakımda yer kalmadığı, ameliyat hastaların rekor düzeyde olduğu ve kanser hastaların ise korovirüs gerekçe gösterilerek hastaneye alınmadı belirlendi. 

İngiltere hükümet bu ahlaksız durumu, krize doğru ilerleyen salgını gerekçe göstererek başta kanser hastaları olmak üzere, ameliyat ihtiyacı olan vatandaşların bekletildiğini doğruladı. “Acil olmayan” olarak ifade edilen ameliyat sırası bekleyenlerin sayısı 140 bin olduğu açıklandı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde bu sayı bin 600 idi. Ayağı kırılan ve yanlış kaynayan kişilerin ameliyatlarının da “acil olmayan” olarak belirlendiği ülkede, nakil bekleyen bir çok hasta da koronavirüs gerekçe gösterilerek hastanelere alınmıyor.

İngiltere’de kanser olma riski taşıyanların, ırsi ya da daha önce kanser hastası olmuş ve tekrarlaması olasılığına karşı yapılan kontrollerin yüzde 27 oranında düştüğü açıklanırken kanser  hastalarının ise tedavilerinin de aksadığı ve birçok hasta evlerinde bekletildiği belirtildi. Hastaların hayatlarının riske girdiği apaçık ortada. Peki hükümet soruna ilişkin herhangi bir çözüm üretebilmiş mi ? 

HAYIR !

Ulusal Sağlık Servisi’nin (NHS) imkanlarının yetersizliğinin sebep olduğu bu duruma tepki gösteren sağlık emekçileri, hükümetin halk sağlığı konusunda samimi olmadığını ve halk sağlığının tehlikeye atılmaya devam edildiğini belirtiler. 

Bir çok kamu alanında işçilerin ücretlerine zam yapılırken, sağlık emekçilerinin ücretlerine hâlâ zam yapılmadı. Sağlık emekçileri yüzde 15 oranında zam talep ediyor. 

İngiltere’de doğru dürüst bir sağlık hizmetinin verilebilmesi için en az 20 yeni hastane ve 100 bin yeni sağlık emekçisinin olması gerektiği belirtilirken, bu taleplerin yerine getirilmesi için sağlık emekçileri sosyal medya üzerinden bir imza kampanyası başlattı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.