İnanç özgürlüğü için tutuklananlar serbest bırakılsın

İstanbul ( GHA )
AKP faşizmi tarafından inanç özgürlüğü için mücadele eden Zeynep Yıldırım ve Beyhan Gün’ün tutuklanmalarına karşı ‘serbest bırakılsınlar’ talepleri büyüyor.

İstanbul PSAKD Sarıyer Şubesi Zeynep Yıldırım ve Cemevi Başkanı Beyhan Gün’ün serbest bırakılması için süren açlık grevi eylemi kampanyası kapsamında Alevi kurumları ve Cemevleri ziyaret edilmeye devam ediliyor.

Edinilen bilgilere göre; Açlık grevinin 7’inci günü olan 4 Şubat’ta Kemal Gün ve Zeynep Yıldırım Cemevi saymanı Şimal Deniz, AACF ve Nurtepe Cemevi Başkanı Zeynel Şahan ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede, “İnanç Özgürlüğü İstemek Suç Değildir, Beyhan Gün Serbest Bırakılsın!” sözlerinin vurgulandığı belirtildi.

Alevi olduğumuz için tutuluyor

Yapılan görüşmede konuşan Beyhan Gün’ün babası Kemal Gün şunları söyledi: “Ben, Sarıyer Şubesi Pir Sultan Zeynep Yıldırım Cemevi Başkanı Beyhan Gün’ün babasıyım. Kızım inanç özgürlüğü için tutuklandı, 14 aydır daha da tutuklu. Bir inanç özgürlüğü için neden tutuklandığını da biz de bilmiyoruz, dosya boş olduğu için. İnanç özgürlüğü için, Alevi olduğumuz için tutuluyor.”

Ülkemizde hukuksuzluk had safhada

Daha sonra söz alan AACF ve Nurtepe Cemevi Başkanı Zeynel Şahan ise şunları dile getirdi: “Kemal Amca’yı dinledik, son derece üzgün bir baba. Dolayısıyla kızının haksız yere, suçsuz bir şekilde olduğu halde tutuklu bulunması her babayı şüphesiz üzmektedir. Sadece babasını, ailesini değil, hepimizi üzmektedir. Bu ülkedeki demokrasinin, özgürlüklerin yok edilmesi, hukuksuzluğun had safhada devam etmesi bu ülkedeki tüm vatandaşları üzmektedir ve en derinden de bizi üzmektedir. Dolayısıyla inancımızdan ötürü bizi tutuklama noktasına gelmek veya hele ki bir canımızın, bir Cemevi’mizin başkanını haksızca ve hukuksuzca tutuklu bulundurmaları hiçbir şekilde hukukla, vicdanla bağdaşmayacak bir olaydır.”
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın