İmbat’ta 1500 Madenci eylemde!

Soma’da İmbat Madencilik’te çalışan 1500 işçi, 19 Ağustos’ta “baskıya, ayrımcılığa ve haksız/hukuksuz cezalara karşı” eylem yaptılar.

İşçilerin, Maden ocağında nizamiye bölgesinde saat 16.00’da toplanarak gerçekleştirdikleri eylem, patronlardan bir cevap alıncaya kadar saatlerce sürdü.

Eylemle ilgili Bağımsız Maden İş sendikası tarafından yapılan açıklamada İmbat Madencilik’te çalışan madencilerin “baskı, hakaret, ayrımcılık ve yevmiye kesme” gibi uygulamalarla karşı karşıya oldukları, bu nedenle eyleme gidildiği belirtildi.

Madene gece saatlerinde çevik kuvvet ekipleri gönderildi. İşçiler, “Biz muhtarla görüşüp ne yapacağız? Kaymakamla, karakol komutanıyla değil patronlarla görüşmek istiyoruz” diyerek bu duruma tepki gösterdiler.

 Sendika tarafından yapılan açıklamada, ayrıca şunlar belirtildi:

“Bir mühendis tarafından 14 işçiye “maden ocağını 5 dakika erken terk etme” nedeniyle yevmiye cezası yazılmasının ardından işçiler dün gece maden içerisinde bekleyerek yönetimin gelmesini istedi ve eylem yaptı.

Talepler ise şöyle ifade edildi:

“İşçiler arasındaki kültürel farklılıkları, hassasiyetleri kaşıyan davranışlarda bulunan amirler görevden alınmalı, işçilerin taleplerine özen gösterilmeli, diyalogla sorun ivedilikle çözülmelidir.”

Sosyal ağlarda paylaşın