İmamoğlu’ndan Cengiz İnşaata Ziyaret!

Cengiz inşaat 17-25 aralıkta AKP’nin rüşvet-soygun ve talanının ortalığa saçıldığı ses kayıtlarında halka küfür eden Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu holding. Mehmet Cengiz dendiğinde halka ettiği küfür akla gelir. AKP döneminde palazlanmış ve çok kısa sürede milyarlarca dolarlık servete sahip olmuş bir patron. Holding sahibi. Direk erdoğan tarafından kollanıyor  ve milyarlarlık ihalelerin, tartışmalı projelerin, doğayı yokeden madenlerin altından Mehmet Cengiz çıkıyor. AKP’ye olan desteği ile bilinen tescilli bir halk düşmanı.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı İmamoğlu Cengiz inşaata bir ziyaret gerçekleştirmiş. Ekrem İmamoğlu’nu 7 eylülde gerçekleştirdiği ziyarette kapı önünde Mehmet Cengiz’in kardesi Ekrem Cengiz karşıladı. Sıcak sohbetleri fotoğraflara yansıdı!

Ekrem İmamoğlu ile Cengiz Holding üyesi Ekrem Cengiz buluşması İstanbul Avrupa yakasında bulunan elektrik enerjisinin dağıtım ve perakende satışından sorumlu şirket olan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A. Ş. (BEDAŞ) binasında yapıldı.

Daha geçtiğimiz günlerde de erdoğan’ın damadını ziyareti ile gündeme gelmiş ve ziyareti tartışma yaratmıştı İmamoğlu’nun. Damadı işyerinde ziyaretinin açığa çıkması üzerine  “Vakıflar konusundaki söylemimizden alınganlık göstermiş. Kendileri ısrarla şahsına hakaret edildiğini söyledi. Randevu talebimiz oldu gittik ziyaret ettik ağırlıklı olarak bu konuyu konuştuk”  açıklamasını yaptı ve devamında “İyi işler yapan kamuya faydası olan vakıfları diğerlerinden ayırırız. Anlatımınıza bakınca siz de güzel işler yapıyorsunuz” demişti. Seçimlerden önce İBB’nin kaynak akıttığı vakıfların musluğunu keseceğini söylemişti. İBB’nin kaynak akıttığı vakıfların başında  T3 vakfı var. Ve T3 vakfı ile ilgili yolsuzluklara basit bir google taraması ile ulaşılabilir.

Ziyaret CHP çevresi tarafından “İmamoğlu herkesin Başkanı, tabii ki herkesi ziyaret edecek” denilerek savunulmuştu. Bakalım Cengiz inşaat ziyaretini nasıl savunacaklar. Yine herkesin Başkanı demagojisini yapacaklar mı göreceğiz.

Halka “milletin …na koyacağız” diye küfür eden bir halk düşmanını ziyaretin halkın kabul edebileceği bir sebebi, bir açıklaması olamaz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.