İktidar ile Botokslu çeteci Sedat Peker ilişkisini yazmak yasak!

Van Hapishanesi, çete lideri Sedat Peker ile iktidarın işbirliği içerisinde olduğunu yazan mektubu “devrimciliğe özendirmek” gerekçesiyle sansürledi. Bu sansürü bianet’e yazan Devrimci tutsak Taner Korkmaz’ın mektubu da aynı sansüre uğradı.

Van Hapishanesi’nden Taner Korkmaz bianet’e yazdığı mektubunun bazı sayfaları eksik gönderildi. Bianet haberinde, eksikliği cümlelerin sayfa sonlarında yarım kalmasından anladığını belirtti.

Tamamlanamadan kesilen cümle şöyle:

“Ercan Kutlu’dan gelen bir mektup için verilen kısmen engelleme kararında, ‘…haksız yere gözaltına alınmalar veya bir kesimin hayatını, insanları, olayları vb. iktidara mal ederek sık sık hedef aldığı, kişileri devrimciliğe, ülkeye başkaldırmaya özendirme çabasında bulunduğu…” gerekçeleriyle Erdoğan’ın mafyayla ilişki içerisinde bulunduğu ve Sedat Peker’in iktidardan destek aldığı yönünde…”

Mektubun bundan sonraki sayfası bianet’e ulaşmadı.

Bir devrimci tutsak çeteci faşist bir mafya bozuntusunun devletle ilişkili olduğunu yazmasına koyulan engel, bu ilişkinin itirafıdır. Kaldı ki Sedat Peker’in AKP faşizminin sırtını sıvazladığı çetelerden biri olduğunu bilmeyen yok. Mafyacı ile devlet ilişkinin deşifre edilmesinin “kişileri devrimciliğe,  ülkeye (siz bunu devlete okuyun) başkaldırmaya özendirme çabası” olduğunu itiraf ediyor Van hapishanesi yönetimi.  Bu mektubun sansürlenmesi acaba mafyacılığın devlet dostu olmak anlamına geldiği şeklinde de yorumlanamaz mı?

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.