İkizdereliler, Kaymakamlık Önündeydiler

Rize İkizdere Taş Ocağına Karşı Eylemi Kapsayan Yasak | İTV Haber

Yaşadıkları bölgeye taş ocağı açılmaması için 4 ayı aşkın süredir, tam olarak 131 gündür direnen Gürdere köylüleri, bugün (29 Ağustos) eylemlerini kaymakamlık önüne taşıdılar.

İkizdere halkının ve doğa katliamına karşı çıkan çeşitli kurumların da destek verdiği eylemde,

köylüler “Cengiz defol, İkizdere bizimdir” dediler.

Eylemde , “İkizdere bizimdir, bizimle özgürleşecek”, “Cengiz defol, İkizdere bizimdir”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:

“Geçmişimize sahip çıkalım. Bize atalarımızdan miras kalan ormanlarımızı, derelerimizi bir avuç talancıya yok ettirmeyelim”.

“Uzun zamandır ülkemiz üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Felaketlerden kurtulamıyoruz. Memleketimizin her yanı yangın ve sel felaketleri ile sarsılıyor. Doğaya karşı insanın verdiği zarar, misli ile geri ödeniyor.

… İkizdere’miz de bu doğa tahribatından fazlasıyla nasibini alıyor. Yıllardır yapılan HES projeleri ile derelerimiz, ormanlarımız katlediliyor. HES projelerine karşı çıkıp bu projelerin İkizdere’mize vereceği zararları konusunda uyaran hemşerilerimizin söylediği her musibetle karşı karşıya kaldık, kalacağız.

… Eşsiz vadileri, ormanları, dereleri ile kusursuz bir doğaya sahip olan İkizdere yok ediliyor. Kapse-Şimşirli ile başlanan ve İskencedere vadisi ile büyütülen taş ocaklarını durduramazsak bu ateş hepimiz yakacak.”

Basın açıklaması, “Bize atalarımızdan miras kalan ormanlarımızı, derelerimizi bir avuç talancıya yok ettirmeyelim… Hep beraber tek yumruk olursak bu yıkımları ortadan kaldırabiliriz.” çağrısıyla sona erdi.

Eylemi gerçekleştirenlerin eylemden sonra inşaat alanına gitmeleri jandarma tarafından engellendi.

Sosyal ağlarda paylaşın