İki sene içerisinde HHB’ye 4. baskın – Neyin Korkusu!

Halkın Hukuk Bürosu 20 Haziran günü polis baskınına uğradı. Gerçekleşen baskında hukuk bürosu polisler tarafından talan edilirken 4’ü avukat toplam 7 kişi işkenceler eşliğinde gözaltına alındı. 

Terör Baskını Değil, Terörist Baskın!

Halkın Hukuk Bürosu’na yapılan baskında avukatlardan Ayşegül Çağatay, Nadide Özdemir, Görkem Ağdede ve Ebru Timtik, Halkın Hukuk Bürosu sekreteri Gülser Sarıgül, Halkın Hukuk Bürosu müvekkili Kamile Kayır ve bir avukatın kardeşi olan Özhan Aslan gözaltına alınmıştır.

Halkın hukuk bürosu iki sene içerisinde 4. kez basıldı.

Aralarında Selçuk Kozağaçlı ve Behiç Aşçı’nın da bulunduğu halkın avukatlarına 159 yıl ceza verilmişti.

HHB’nin baskınla ilgili yapmış olduğu açıklamayı yayımlıyoruz:

Gece saat 03:45’de yine kapımıza dayandılar. Halka, halkın avukatlarına düşman olanlar. Emniyetinden, bakanına; çürümüş yargısından ta en tepedekine şaşkınlar BİTİREMİYORLAR! Büromuzu kurduğumuz 1989 yılından bu yana defalarca denediler; gözaltı, işkence, infaz, tutuklama akıllarına ne gelirse yaptılar. 2013 yılında “büyük operasyon”, 12 Eylül 2017 al sana bir “büyük operasyon” daha…

Ya sonra?

Ülkede yaptıkları her kötülüğün mağdurunun yanında bizi gördüler. Yoksulları, direnenleri, devrimcileri yani halkı avukatsız, savunmayı tutsak edemediler ya da bugün bir kez daha geldiler. Avukat arkadaşlarımız, Ebru Timtik, Nadide Özdemir, Ayşegül Çağatay, Görkem Ağdede, büromuz emekçisi Gülser Sarıgül, avukat arkadaşımız Oya Aslan’ın kardeşi Özhan Aslan ve müvekkilimiz Kamile Kayır gözaltına alındı. Büromuzun her yerini dağıtıp, kırıp döktüler.

Baktıkları her yerde işkence yaptıkları, katlettikleri, gözaltına alıp tutuklattıkları müvekkillerimizden izler görecekler. Binlerce dava dosyası var ve içleri devletin her kademesinin işlediği suçlarla dolu. İşte daha da saldırganlaşmalarının gerçek nedeni budur; zulmetsinler ama yanlarına kalsın kimse hesap sormasın, kimse hak aramasın.

Halkın avukatlığı bir gelenektir. Ekonomik, siyasal kriz içinde tepinen AKP iktidarı bu geleneği yok edemez. Öncekiler de çok denediler başaramadılar, faşizmin şimdiki temsilcileri de asla başaramayacak. Baskınlar, gözaltılar, işkenceler, tutuklamalar bizi bitiremez.

Arkadaşımız Ebru şiirleri çok sever ve çok da güzel okur. Hasan Hüseyin’in dizeleri ile hem gözaltında olan arkadaşlarımıza hem de halkımıza, dostlarımıza, meslektaşlarımıza seslenelim;

Bu törenler bu cayırtı
bu ipekler bu altınlar bu yaldız
bu koşum saltanatı
yalan yalan hepsi yalan
korkudur bayrakları
korkudur urubular gibi dönen tepelerinde
onlar için her şey bitti
her şey bitti onlar için
değil mi ki kırdılar bu fidanları
değil mi ki ağlattılar bu anaları
onlar için bitti her şey

HALKIN HUKUK BÜROSU

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.