Haziran Ayaklanması’na Karşı Açılan Dava 24 Haziran’da Başlıyor

HAZİRAN AYAKLANMASI HALKIN AYAKLANMASIDIR

AKP Faşizmi, Haziran ayaklanmasında yer alan herkesi ve her kesimi, çeşitli biçimlerde yıldırmaya sindirmeye çalıştı.

Bu amaçla, Haziran ayaklanmasına katılanlara karşı çeşitli davalar açıldı.

Bu davalardan biri de aralarında avukatların, sanatçıların, mimar mühendislerin olduğu 16 kişi hakkında açılan davaydı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan dava, 24 Haziran Pazartesi günü, Silivri’de başlayacak.

Haziran Ayaklanmasıyla ilgili daha önce de Temmuz 2013’te onlarca kişi gözaltına alınıp, haklarında iddianame hazırlanmıştı. İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bu dava, yargılananların beraatiyle sonuçlanmıştı.

Haziran ayaklanmasına karşı öfkesi ve korkusu dinmeyen AKP, bu yeni davayla bir kez daha Haziran ayaklanmasına saldırıyor.

HAZİRAN AYAKLANMASI HALKIN AYAKLANMASIDIR

Aralarında sanatçı Memet Ali Alabora, Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı, mimar Tayfun Kahraman, avukat Can Atalay, tekelci burjuvalardan Osman Kavala, Açık Toplum Vakfı Türkiye Temsilcisi Gökçe Yılmaz, Bernard van Leer Vakfı Türkiye Temsilcisi Yiğit Aksakoğlu’nun da sanıkları arasında olduğu davada, AKP faşizmi, Haziran ayaklanmasını “gayri-meşru”, “dış güçlerin oyunu” olarak ilan etmeye çalışıyor.

Haziran ayaklanması, emekçi halkın AKP faşizmine karşı öfkesi ve isyanıdır.

Bu ayaklanmaya Osman Kavala gibi, Koçlar gibi, oligarşinin bazı kesimleri de kendi iç çelişkileri nedeniyle şu veya bu biçimde destek vermişlerdir. Keza, emperyalistlerin çeşitli vakıf vb. Kurumları da yine kendi çıkarları ve hesapları temelinde ayaklanmayı destekleyen açıklamalar yapmışlardır.

Ancak bunlar, ayaklanmanın niteliğini belirlemez.

Ayaklanma, halkın ayaklanmasıdır.

AKP iktidarı, Haziran ayaklanmasını gayri meşru olarak, dış güçlerin oyunu olarak göstermek için tüm bu olguları kullanıyor, çarpıtıyor. Ayaklanmayı kah Fetö’nün örgütlediğini, kah Batı’nın tezgahladığını ileri sürüyor. Ancak gerçek değişmiyor.

AKP’nin hazırladığı bu iddianamede de ne fetöcülere, ne dış güçlere dair hiçbir kanıt, belge yoktur.

Bu iddianeme de kanıtlıyor ki, hiçbir güç, hiçbir çarpıtma, hiçbir yalan, Haziran Ayaklanması’nı karalayamaz, karartamaz, halkın gözünde mahkum edemez.

AKP İDDİANAMESİNİN “MAĞDURLARI” KİMLER?

Haziran ayaklanmasıyla ilgili hazırlanan bu iddianemede, 746 kişinin adı “müşteki” (mağdur) olarak geçiyor. İddianamenin iddiasına göre, bu kişiler, Haziran Ayaklanması’ndan zarar görmüş, mağdur olmuşlar.

Bu kişiler arasında bakın kimler var:

– dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan

– Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç,

– Gezi’de her türlü terörü uygulayan Bakanlar Ali Babacan, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ.

– 61. dönem hükümet kabinesi..

– “Mağdur”lar arasında  Eskişehir’de dövülerek katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ı katledenler arasında yer alan Mevlüt Saldoğan ’ın ismi de var.

“Mağdur” diye sayılanlar, Haziran Ayaklanması boyunca katledilenlerin katili, yüzlerce insanın sakat bırakılmasından sorumlu olan yetkililerdir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.