İki metrekarelik hücrede açlık grevinin 17. günü

1,5 yıldır tutuklu olan özgür tutsak Hakan İnci 19 Mart günü Edirne F Tipi Hapishanesinden, hiç bir siyasi tutuklu bulunmayan Aydın E Tipi Hapishanesine sevk edildi. Bununla birlikte, kaldığı 2 metrekarelik hücrede, çıplak arama saldırısına ve ağır işkencelere maruz kaldı. Bu koşulların düzeltilmesine karşı Hakan İnci başlattığı açlık grevinin bugün 17. gününde..

Hakan İnci, devrimci olduğu için tutsak edilen bir genç. Aynı zamanda bir DEV-GENÇ’Lİ. Yani ülkesindeki adaletsizliklere, hukuksuzluklara, açlığa ve yoksulluğa karşı mücadele eden biri. Dev-Genç’li kimliğinden kaynaklı yaklaşık bir buçuk yıldır Edirne F Tipi Hapishanesinde tutuklu bulunuyordu.

19 Mart tarihinde hiç bir siyasi tutsağın bulunmadığı Aydın E Tipi hapishanesine sevk edildi. Hapishanelerde çıplak arama olmadığı iddia ediliyor fakat Hakan İnci’ye hapishaneye girdiği an çıplak arama yapılmak isteniyor ve buna karşı direndiği için kafası duvarlara vurularak işkence yapılıyor.

Covid-19 testinin negatif sonuçlanmasına rağmen müşahede odasında tutuluyor. Odada hiç bir temiz eşya bulunmadığını, havalandırma, banyo, sıcak su ve bir camın dahi olmadığı bir hücrede tutulduğunu söyleyen anne Kader İnci aynı zamanda Hakan İnci’nin bir çok eşyasına el konulduğunu iletti.

25 Mart tarihinde görüşüne giden babası, Hakan’ın özel kuvvet tarafından uğradığı işkence sonrasında alnında çizikler oluştuğunu ve kaburgalarının ağrıdığını dile getirmişti. 

Dün,  7 Nisan tarihinde anne Kader İnci’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün Hakan’ın açlık grevinin 16. günü. Hala müşahede odasında 3 adım atılamayacak yerde tutuluyor. Dün hapishaneyi aradım, arkadaş görüşcüsü  kabul edilip edilmediğini sordum, ‘Bilgi veremeyiz, yazılan kişi nüfus kağıdı ile gelip kendi.’  sorsun cevabını aldım. Bugün görüş günüydü. Görüşçü arkadaş hapishaneye gitti, ilk girişten kabul edildikten sonra arkadaş bekleme salonunda beklerken 2 jandarma ve bir gardiyan, ‘Görüş yapamazsınız.’  deyip  dışarı çıkarmaya çalışılmış.  Sebebini sorduğunda soruşturmasının sürdüğünü ve  bu yüzden göremeyeceği yanıtını almış. Durumun yasal olmadığını ve zaten 1.5 yıldır tutuklu olduğunu söylemesine rağmen arkadaşa, savcının ve emniyetin yolunu gösterip oraya sorun demişler. Bu keyfi, talimatlı, yasal olmayan bir tutumdur. Buradan Aydın E Tipi Hapishanesine ailesi olarak sesleniyoruz,  oğlumun başına gelecek her şeyden hapishane yönetimi ve talimatı verenler sorumludur!” diye seslendi.

Sosyal ağlarda paylaşın