AKP’li vekilden: ‘Kim icat etmişse çok gâvur oğlu gâvur bir adammış”. F tipini icad eden Avrupa uygulayan AKP

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan, TBMM Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu’nun Sincan Raporu görüşmelerinde F tipi cezaevleri eleştirildi. Komisyon Sözcüsü AKP Van Milletvekili Osman Nuri Gülaça  “İnsani açıdan bizimle alakası olmayan F tiplerini kim yapmışsa, kim icat etmişse çok gâvur oğlu gâvur bir adammış” dedi.

Gavur kelimesini küfür olarak kullanması ayrı bir konu ancak F tipleri ile ilgili söyledikleri eğer AKP’li vekilin cahilliğinden değilse ikiyüzlülüğünden olduğunu bu ülkenin yakın tarihini bilen herkes kabul edecektir.

AKP iktidara geldiğinde F tiplerine karşı gerçekleştirilen Büyük Ölüm Orucu direnişinde hayatını kaybedenlerin sayısı 107 idi. Ve AKP iktidara geldikten sonra da tam 4 yıl devam etti direniş 4 yıl boyunca 15 kişi daha tecrite karşı yürütülen direnişte ölümsüzleşti.

F tiplerini akıl edenlere küfür eden AKP’linin vekil olduğu AKP iktidarı döneminde de yeni F tipleri de açılmaya devam etmiştir.

AKP faşizmi F tiplerinin yapılış amacının ne olduğunu çok iyi bilir. Avrupa ve ABD emperyalizminin projesidir F tipleri. Bunun böyle olduğu olduğu sayısız kez dile getirilmiştir. Lüx oda diye yutturmaya çalıştıkları tabutluklar insana dair olmadığı birçok demokratik kurum ve kuruluş tarafından tüm boyutlarıyla anlatıldı. Avrupa standartlarına uygun olduğu söylenerek savunuldu F tipleri,122 insan girmemek için ölürken.  F tipleri özellikle devrimciler olmak üzere sisteme karşı olanları kapatmak ve teslim almak amacı ile yapılmıştır. Bunun bugün hapishanelere kimlerin kapatıldığına bakıldığında görülmesi mümkün.

AKP’li vekilin F tipleri ile ilgili anlattıkları doğrudur ancak ikiyüzlücedir. Zira bu ülkede 20 yıla yakın zamandır iktidarda olan AKP’dir F tiplerinin varlığından sorumlu olan…

Sosyal ağlarda paylaşın